Vaterpolo

Budva mora mnogo bolje, ako želi da iznenadi Jadran

Prvi meč finalne serije u plej-ofu vaterpolo šampionata Crne Gore donio je mnogo bolju Budvu nego ranijih godina, ali ni to nije bilo dovoljno za “brejk” u Herceg Novom. U srijedu se igra meč broj dva, ovog puta na bazenu u Budvi, a momci Draga Pejakovića moraće još bolje ukoliko žele da seriju učine dramatičnom. U suprotnom Jadran će biti na korak pete šampionske krune zaredom.

“U Herceg Novom smo pokazali zube, držali smo se do početka treće četvrine, čak smo i bili u vodstvu u prva dva perioda”, prisjetio se Danilo Adžić, jedan od aduta Budve. “Jadranova sprema i koncentracija su presudili i desio se pad u našoj odbrani”.

Vrijeme je za novi meč, ali favorit se ne mijenja…

“U Budvi očekujem težak meč, znamo kvalitet Jadrana i moramo koncentrisano da pristupimo i održimo nivo igre do kraja utakmice. Poznato je da je Jadran apsolutni favorit, međutim naša obaveza je da damo maksimum i pokušamo da im poremetimo planove”, dodao je Adžić.

S druge strane, aktuelni prvak zna gdje je griješio u prvom meču…

“Nismo zadovoljni igrom u tom duelu, jer znamo koliko možemo bolje i znamo da nismo ušli u meč kao da je finale taj segment moramo da popravimo u drugoj utakmici”, jasan je Jadranov taletan Đuro Radović. “Biće sada još napornija utakmica, ali samo treba da se držimo dogovora i da igramo jedan za drugog, da ‘ginemo’ u bazenu to jedini pravi put i tako ćemo skratiti seriju”.

Utakmica na bazenu “Dragan Trifunović” počinje u 19 sati.

Send this to a friend