Vaterpolo

Centri najjači aduti Grka

foto: FINA Budapest 2017

Možda su hrabri samuraji šokirali Sjedinjene Američke Države, ali Grčka je previše ozbiljna selekcija da bi dozvolila da bude dio još jedne senzacionalne priče Svjetskog prvenstva.

Heleni su sinoć u osmini finala odradili Japan i zakazali duel sa Crnom Gorom koja ih u četvrtfinalu čeka još od petka.

Vladimir Gojković i njegovi momci odlično poznaju Helene, sa njima su odradili i dio priprema, a uspjeli su i da ih savladaju na Samarcidis kupu ovog ljeta u Atini. I to bez dva vašna aduta – Darka Brguljana i Aleksandra Radovića.

Kao i uvijek sjajan sagovornik kada je u pitanju skeniranje rivala za Dnevne novine bio je jedan od majstora koji je uvijek tu za Crnu Goru – Draško Brguljan.

“Grci su najjači na centarskim pozicijama – Kolomvos i Murikis su vjerovatno najbolji centarski tandem na svijetu”, jasan je Brguljan, koji se ovog ljeta u Budimpešti posebno ističe magičnim asistencijama.

Naravno, ne čine samo oni moćnu armiju selektora Todorisa Vlahosa…

“Pored njih dvojice, Fudulis (najbolji strijelac grupne faze, prim. aut) i Vlahopulos su glavni igrači, oko njih se sve vrti i oni imaju maksimalnu slobodu u igri. Tu su još dva mlada i izuzetno nezgodna igrača Gunas i Genudiunas koji imaju odlične šuteve i izuzetno su opasni u napadu”, dodao je vaterpolista mađarskog OSC-a.

Kako bi trebalo Crna Gora da uđe u meč sa trećeplasiranom selekcijom sa prošlog Svjetskog prvenstva u Kazanju?

“Grčka je jako disciplinovana ekipa i sa njima nikako ne smijemo da uđemo u neku statičku igru, bez kontranapada, jer su oni u tom dijelu najbolji od svih ekipa i teško da iko može da ih pobijedi ako uđe u taj ritam”, smatra Brguljan.

“Moramo da igramo sa što više plivanja, da pokušamo da postignemo koji gol iz kontranapada i da igramo odbranu na visokom nivou”.

Grci su u grupoj fazi Svjetskog prvenstva savladali Španiju i Južnu Afriku, dok su se protiv moćne Srbije držali dvije četvrtine…

“Definitivno se radi o ekipi koja je kandidat za medalju i biće izuzetno teško pobijediti ih”, zaključio je Draško Brguljan.

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 14.50.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Ajmo, momci, samo hrabro i pametno!

Send this to a friend