Vaterpolo U Marseju su četvorica igrača i trener iz naše zemlje

Crnogorska kolonija se sprema za LŠ: Ne prijetimo, ali možemo sa svima da igramo

foto: Aleksandra Krupanič

Lučki grad na jugu Francuske dom je crnogorskih vaterpolo reprezentativaca Uroša Čučkovića, Bogdana Đurđića, Dejana Lazovića i Vladana Spajića. U Marseju ,,ajkule“ pišu lijepu priču sa trenerom i bivšim reprezentativcem Milošem Šćepanovićem, dok ih vaterpolo svijet svrstava u jednog od ozbiljnijih favorita u Ligi šampiona. Dobar zalet za ino-obavezu Marsej je napravio u domaćem prvenstvu.

“Mogu da kažem da je klub, prije svega, odlično organizovan, a počeli smo dobru priču u domaćem prvenstvu. Liga je krenula, nema pozitivnih igrača, bez problema se igraju utakmice, a testiranja, u našem klubu, redovna su”, kazao je Čučković.

Ukupna situacija sa virusom utiče na raspoloženje i na razmišljanja, a naš reprezentativac se nada da će Liga šampiona krenuti u zakazanom terminu.

“Živimo normalno što se tiče sporta, ali kao da smo na pripreme. Posljednjih šest mjeseci je samo sport i ništa drugo. Bazen, kuća i to je to.”

Čučković je zadovoljan kompletnom situacijom u klubu. Kaže da je Šćepanović posložio kockice.

“Miloš je još kao igrač razumio vaterpolo što se potvrđuje i po našoj igri. Imamo kvalitetne pojedince, odličan sistema gdje svako ima svoju ulogu, zna se ko što radi, uz igračku slobodu. U dosadašnjoj karijeri ovakav sistem mi najviše prija.”

Na prvom turniru Lige šampiona Marsej čeka težak posao u Rimu. Čučković je oprezan.

“Možemo sa svima da igramo, a da baš prijetimo, to nećemo. U Rimu nas čeka najvažniji meč sa Ortiđom, želimo da odigramo najbolje i da pobijedimo. Čekaju nas dueli sa Jugom i Pro Rekom, dobro znamo kakve su ovo ekipe, a vjerujem da će uživanje biti igrati sa njima.”

Naš reprezentativac je u odličnoj formi. Srećan što su ga povrede zaobišle.

“Rame me mučilo dosta vremena, a u posljednjih šest mjeseci nemam probleme. Zbog toga se bolje osjećam u bazenu. Mogu više da se posvetim igri”, zaključio je Čučković.

Send this to a friend