Vaterpolo Ajkule napadaju Grčku na Svjetskom šampionatu

Dan za vraćanje dugova

Nije još veliki klasik, ali Crna Gora i Grčka već iza sebe imaju dosta velikih bitaka. Imala je naša zemlja kroz te duele mnogo važnih pobjeda, ali uglavnom su se one desile na evropskim prvenstvima.

Kada su u pitanju vaterpolo mundijali, “ajkule” i dalje čekaju prvi trijumf nad “helenima”, a na prošlom u Budimpešti je upravo selekcija Teodorasa Vlahosa eliminisala naše momke.

Čini se da je srijeda pravi dan da se i ta tradicija prekine vaterpolisti Crne Gore u 2.kolu Svjetskog prvenstva u Kvangdžuu napadaju (12.10h) Grčku.

Naša selekcija u ovaj duel ulazi nakon neubjedljivog remija sa kombinovanom Srbije, a Grci nakon lakšeg pucačkog treninga protiv domaćina Južne Koreje. Ukoliko žele prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale momci Vladimira Gojkovića danas moraju da slave.

“Sa igračem više, koji je bio takav kakav je protiv Srbije, nismo ni zaslužili da prođemo bolje. U svakom slučaju nije ništa strašno, imamo i dalje šansu da budemo prvi u grupi”, poručio je iz Kvangdžua kapiten Draško Brguljan.

Posljednjih godina osim uspona grčke reprezentacije, rastao je i Olimpijakos (prošle sezone šampion, ove vicešampion), a praktično svi heleni nastupaju za velikana iz Pireja.

“Čeka na izuzetno težak rival. Grčka već četiri-pet godina igra na visokom nivou, a to se vidi i na klupskom nivou gdje Olimpijakos dominira u Evropi”, istakao je selektor Gojković. “Tako da je jasno da im je kvalitet što su dobro uigrani, dobro se poznaju i imaju sistem igre koji godinama praktikuju”.

Posebna snaga Grčke su sjajni centri Hristodulos Kolomvos i Konstantinos Murikis.

“Uz Hrvatsku imaju vjerovatno najbolji centarski par svijetu”, nema dilemu Brguljan.

“Ajkule” su snagu Grčke dobro upoznale na posljednja dva velika takmičenja, pošto su “heleni” slavili na SP 2017. u četvrtfinalu i na EP 2018. u meču za peto mjesto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

SRECNO!!! NAJBOJE SU NAJBOLJE,CRNOGORSKE AJKULE………….

Primorci
Gost
Primorci

Sretno

Send this to a friend