Vaterpolo Stefanu Vidoviću posrećila se Budimpešta

Dočekao šansu u kapici ajkula: Nisam odustajao, vjerovao sam da imam kvalitet

Na povratak iz Hjustona u julu 2016. godine gledao je kao na realnu i objektivnu situaciju. Reprezentacija je tada iz SAD otputovala na Olimpijske igre u Brazilu, a Stefan Vidović, u društvu Stefana Pješivca, vratio se kući. Bili su prekobrojni.

Nije bio prvi, ispotaviće se ni posljednji put, do Evropskog prvenstva u Budimpešti, da nekadašnji vaterpolista Jadrana, Debrecina, od ove sezone Ortiđe, nije prošao posljednji filter. Borba za nacionalnu kapicu trajala je od 2014. godine. Bio je blizu i uvijek u krugu igrača koji su ozbiljno figurirali za velika takmičenja. Osvojio je sa ,,ajkulama” trofej Svjetske lige, ali nije bilo to ni blizu adrenalina i motiva koji je dugo čekao. I dočekao je.

“Moja priča i borba oko reprezentacije može da posluži kao primjer mladim igračima. Treba vjerovati u sebe, jer tu snagu i volju niko ti ne može oduzeti. Vjerovao sam da imam kvalitet, radio sam, nijesam odustajao, iako sam jedno 200 puta dolazio do posljednjeg stepenika. Na kraju se vratilo u Budimpešti. Nadam se da će mi se i dalje vraćati”, rekao je Vidović.

Skroman, originalan i jednostavan kad god bi bio precrtan, čak i posljednjeg dana priprema, govorio je javno: “Neću stati, nikad. Upravo je ovo riječi izgovorio prošlog ljeta za Arenu, kada je posljednjeg dana priprema za SP u Južnoj Koreji, pretpostaviće te, ponovo bio prekobrojan.

“Uh, koliko godina je to… Od Kazanja, za sva takmičenja sam bio na pripremama reprezentacije. Nijesam uspio da uđem, ali bio sam u Mađarskoj kada smo osvojili trofej Svjetske lige. Mislim da sam 90 odsto utakmica iz ovog takmičenja odigrao. Za ostalo nijesam uspio da se izborim, ali nijesam odustajao. Vratilo mi se za sve što sma uložio i u pravo vrijeme sa reprezentacijom sam osvojio bronzu na šampionatu Evrope. Imam 27 godina, nadam se da ću u narednih pet biti na vrhuncu karijere. Svjestan, naravno, da će uvijek biti velika borba za reprezentaciju.”

Jedan od četiri debitanta u Budimpešti, samo je dobru klupsku formu iz kluba sa Sicilije, prenio u reprezentaciju.

“Bila je prava energija. Dobre stvari su se desile prije početka šampionata. Vidjeli ste i nakon Budimpešte u prvom meču kod Španaca u Svjetskoj ligi kako smo grizli. Razmišljanje i mentalitet smo totalno promijenili. Sjećam se i nakon utakmice na turniru sa Njemačkom, pred put na Evropsko prvenstvo, da je neko rekao, ustvari znam i ko, da ovakvu energiju i igru odavno nije vidio. I zaista, motiva nije falilo na šampionatu. Bukvalno smo nakon Evropskog prvenstva odmah krenuli u obaveze sa klubovima. Strahovit ritam i ogroman broj utakmica sačekali su nas, ali nam nije bilo strašno, jer nas je Budimpešta preporodila.”

Stefan je na korak do finala Evrokupa. Njegov klub Ortiđa je u prvoj utakmici u Rumuniji slavio protiv Oradee 10:4.

“Revanš je formalnost. Za sada dobro igramo, ali tek ćemo na kraju vidjeti gdje smo. Mi smo, konkretno, u subotu trebali da igramo Kup utakmicu, koja je zbog koronavirusa odložena. Ovdje su mnogi sportski i kulturni događaji stopirani. Istina na Siciliji je još uvijek sve pod kontrolom, ali su gradovi blokirani na sjeveru Italije”, rekao je Vidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Water
Gost
Water

Samo naprijed rad i samo rad i sve se može srećno

Lako ćemo
Gost
Lako ćemo

Prava inspiracija, primjer mnogo veći od sportskog. Životni. Svako dobro i sreća karijeri i životu majstore!

Send this to a friend