Vaterpolo

Dogovorena edukacija o antidopingu za trenere u Vaterpolo i plivačkom savezu

Vuk Ilić

Antidoping predstavlja temelj časnog i fer sportskog nadmetanja, a njegova svrha nije samo zaštita zdravlja sportista, već i očuvanje integriteta sporta – ocijenjeno je na sastanku direktorice Komisije za antidoping Olivere Prodanović i direktora Vaterpolo i plivačkog saveza Radovana Milinića.

Sagovornici su se saglasili da kroz poštovanje antidoping pravila i normi, sportisti demonstriraju svoju predanost poštenom takmičenju, čime osiguravaju pravedne uslove za sve.

Saradnja Komisije za antidoping i Vaterpolo i plivačkog saveza ima ključnu ulogu u promociji ovih vrijednosti. Zato je dogovoreno intenziviranje saradnje u cilju veće edukacije, informisanja i podizanja svijesti o antidopingu među svim članovima saveza – od najmlađih talenata do članova pratećeg osoblja sportista.

Tokom decembra biće organizovan niz edukativnih radionica na temu antidopinga za trenere ovog saveza.

“Antidoping je neizostavan dio sportskog integriteta. Kroz ovu saradnju s Vaterpolo i plivačkim savezom želimo podići svijest o važnosti poštovanja antidoping pravila i odgovornosti ne samo sportista nego i trenera prema svojim kolegama i sportskoj javnosti. Očekujemo da će ove obuke pružiti našim trenerima ključne alate i resurse za edukaciju sportista o antidopingu”, kazala je Prodanović.

Milinić je istakao posvećenost saveza na čijem je čelu promociji čistog sporta i etičkih vrijednosti.

“Saradnja s Komisijom za antidoping predstavlja korak naprijed u ostvarivanju tih ciljeva. Radujemo se implementaciji edukacija i vjerujemo da će doprinijeti razvoju integriteta sporta u Crnoj Gori”, rekao je Milinić.

Dogovorene obuke će osnažiti trenere da budu nosioci znanja i edukatori svojih sportista, čime će se doprinijeti stvaranju čistog sportskog okruženja.

Send this to a friend