Vaterpolo

Drugi trijumf ajkula, Mijušković torpedovao Bjeloruse

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom šampionatu u Minsku.

Poslije jučerašnjeg trijumfa nad Rumunijom, ekipa Slobodana Mačića bila je bolja i od domaćina Bjelorusije rezultatom 16:9.

Za razliku od prvog meča na šampionatu, “ajkule” su ovog puta krenuli furiozno od prvog plivanja za posjed – već poslije osam minuta igre Crna Gora je vodila 4:0 i nagovijestila osvajanje bodova.

U nastavku susreta naš nacionalni tim je rutinski održavao prednost, a posebno nadahnut za postizanje golova bio je Petar Mijušković.

Prvotimac Jadrana nemilosrdno je rešetao mrežu Bjelorusije i zasluženo ponio epitet igrača utakmice sa ukupno osam pogodaka.

Dvostruki strijelci bili su Đuro Radović i Aljoša Mačić, a upisali su se i Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Dušan Matković i Branko Franeta.

“Ajkule” se sjutra sastaju sa Grčkom (14.40) i taj duel odlučiće pobjednika grupe i direktnog putnika u četvrtfinale. “Heleni” imaju bolju gol razliku, pa Crnogorcima igra samo trijumf.

Svaki drugi ishod Mačićeve izabranike vodi u razigravanje za plasman u četvrtfinale i to sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe D.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

Naša budućnost u ovom sportu je od petog do osmog mjesta ali samo još dvije godine a posle kad uďemo u dest pravićemo doček

Jovica
Gost
Jovica

Što viďeste viďeste

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bravo!!!

Send this to a friend