Vaterpolo Analiza predsjednika

Đuro Marić zadovoljan učinkom ajkula, sjutra bez opterećenja na Španiju

Đuro Marić

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Đuro Marić rekao je da su ,,ajkule“ plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva ostvarile cilj.

“Imamo najmlađu ekipu na Svjetskom prvenstvu, s dosta oscilacija u igri, ali ono što je bilo postavljeno kao cilj – s manje ili više muke je ispunjeno. Odnos prema igri i reprezentaciji je na izuzetnom nivou i s te strane veoma sam zadovoljan. Normalno je da uvijek želite više i bolje, do sada smo ostvarili ono što smo morali, da li će biti više od toga vidjećemo u narednim mečevima”, istakao je Marić.

Prvi čovjek VPSCG poručio je da je nacionalnom timu potrebno strpljenje i podrška javnosti.

“Mala smo zemlja, ali su očekivanja uvijek velika. Došlo je do smjene generacija, navijačima je teško da shvate da nemamo više Zlokovića. Gojkovića, Jokića, Ivovića, braću Janović… Ovo su novi momci, koji su pokazali da imaju potencijal i da je svijetla budućnost pred njima”, kazao je Marić.

Crna Gora će se sjutra od 19.30 boriti sa Španijom za ulazak u polufinale SP.

“Španci su uz Mađare najveći favoriti za zlato, imaju gotovo isti sastav s Olimpijskih igara iz Tokija. Iza njih je mnogo polufinala i finala na prethodnim takmičenjima, uzimali su medalje i jedan su od težih rivala. Ovo je prilika da naši momci bez opterećenja pokažu što mogu i vide kolike su njihove mogućnosti u ovom trenutku”, poručio je Đuro Marić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Ajte Novljani po malo….

Send this to a friend