Vaterpolo

Đuro Radović: Jedva čekam da počne

Crna Gora ga je upoznala prošle godine na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Podgorici manje od godinu dana kasnije biće adut u seniorskoj selekciji jedne od najjačih planetarnih vaterpolo selekcija.

Đuro Radović, supertalentovani ljevoruki bombarder, debitovaće ovog ljeta na velikim takmičenjima za Crnu Goru. A teško da je moglo ljepše kao najmlađi u našoj selekciji, u zemlji vaterpola, na Margitsigetu čuvenom ostrvu na Dunavu.

Dugo ljeto teških priprema je iza “ajkula”, vaterpolo reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak počinje peti nastup na svjetskim prvenstvima ovog puta u Mađarskoj.

“Debi u glavnom gradu Mađarske stvarno je pun pogodak… Znamo da se radi o zemlji vaterpola, pa očekujem pune tribine i vatreno navijanje na svakoj utakmici”, rekao je Radović za Vikend novine dan pred polazak u Budimpeštu.

Kad srce hoće da iskoči

Kako se osjećao kada je saznao da će biti među 13 (podmlađenih) “ajkula” koje će da grizu (možda čak i za medalju) na Svjetskom prvenstvu, Đuro je iskreno i slikovito dočarao…

“Već sam ranije izjavio da sam imao osjećaj kao da je srce htjelo iz grudi da mi iskoči, jer iskreno na početku priprema nisam baš mislio da ću biti u timu, a kada sam čuo svoje ime… Neopisiv osjećaj vjerujte”, jasan je mladi vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog.

Za budućeg šampiona snovi se tu, naravno, ne završavaju…

“Neću se sada zadovoljiti samo sa tim jednostavno ne vraćam se praznih ruku iz Budimpešte”, kroz smijeh obećava 21-godišnji Novaljanin.

Pozitivna trema, Kanada najbitnija

Sada kada je sve stvarnost, Đura Radovića smo pitali postoji li trema kako se početak vaterpolo Mundijala bliži…

“Što je prvenstvo bliže polako osjećam neku pozitivnu tremu jedva čekam da počne isto… Naravno, pokušaću u svaku utakmicu da uđem mirne glave, koncentrisan i mislim da neće biti problema”.

Rivali u grupi na Svjetskom prvenstvu Crnoj Gori biće Kanada (ponedjeljak, 10.50h), Brazil (srijeda, 21.30h) i Kazahstan (petak, 18.50h) prvoplasirani ide direktno u četvrtfinale, ostali u osminu. Ko će nam biti najteži rival u grupi?

“Mislim da će ta prva utakmica sa Kanadom biti iscrpljujuća, jer su igrači ove selekcije fizički veoma moćni i mislim da će baš na taj način probati nešto da izvuku. Ipak, mislim da ne mogu da se porede sa našom školom i da ćemo izaći kao pobjednici”, zaključio je Đuro Radović.

Naša ekspedicija danas će iz Tivta preko Beograda stići u Budimpeštu.

Srbija i Madarska favoriti

Svi imaju svoje snove, računice na Svjetskom prvenstvu, ali čini se da će i ovaj turnir imati dva velika favorita…

“Da, ima dosta selekcija koje su konkurenti za medalje ili koje mogu da iznenade, ali po mom mišljenju Srbija i domaćin Mađarska su favoriti”, smatra Đuro Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

On nema 21 godinu,on je 1999 godiste..e moj novinaru!

Dandi
Gost
Dandi

Kako lici na Anu Ivanovic.

Punk
Gost
Punk

Dakle,momka smo upoznali prošle godine na juniorskom prvenstvu Evrope a sad ima 21 godinu,zanimljiva matematika. Novinara hitno zaposliti u Monstat,da ne propada takav talenat..ima prosječna plata u CG da bude 1300€.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Srećno momče!

Send this to a friend