Vaterpolo

Godine se ne gledaju, svi smo kao jedan

Nova era crnogorskog vaterpola na neki način krenuće 10. februara na Volvo kupu u Budimpešti. Već je jasno da je selektor Vladimir Gojković nakon Olimpijskih igara u Riju krenuo u smjenu generacije, pa će do početka Svjetskog prvenstva u istom gradu predstojećeg ljeta tražiti dobitnu kombinaciju mladosti i iskustva.

Upravo takav miks je i napravio za pomenuti turnir u prijestonici Mađarske prvu pravu akciju nakon Igara u Riju. Jedan od najmlađih na pripremama, koje su prije dva dana počele u Herceg Novom, jeste supertalentovani ljevoruki bombarder Đuro Radović.

Najboljeg mladog sportistu Crne Gore u reprezentaciji vodi isti trener koji mu je pružio pravu šansu u Jadranu. Radovića smo pitali ima li razlike u treninzima u klubu i među ajkulama…

“Rad u Jadranu nije nimalo lak i veoma su zahtjevni treninzi, ali A reprezentaciju čine mnogo iskusniji i veliki igrači i onda to izgleda mnogo teže kako baze tako i taktika i sve što se vježba. Zaista, dosta je napornije”, počeo je Radović.

Kakav je odnos starijih igrača prema vama mlađima?

“Mi mlađi koji smo se priključili seniorskom timu jako dobro smo se uklopili i u bazenu i van njega, mislim da su nas svi lijepo prihvatili i da sada treniramo svi kao jedan. Ne gledaju se puno godine”, dodao je Đuro.

Prvi izazov za ljevorukog talenta biće da se izbori za mjesto u timu koji će putovati na Volvo kup…

“Velika je konkurencija kako na poziciji gdje ja igram, tako i na svim ostalim, ali trudim se da budem jedan od 14 na spisku. Naravno, nadam se da ću i biti”.

A nakon toga kreću dokazivanja kako bi se izborio odlazak na Svjetsko prvenstvo…

“Naravno da sanjam odlazak tamo! Nema još puno do ljeta, ali ima dovoljno da se još unaprijedim koliko-toliko. Siguran sam da ću do dana polaska na Svjetsko prvenstvo svaki trening odraditi sa 100% snage, pa ćemo vidjeti šta će mi bog dati”, zaključio je Radović.

I podmlađeni smo konkurentni

Kako iz ugla jednog od najmlađih izgledaju šanse podmlađene Crne Gore na predstojećem Svjetskom prvenstvu?

“Mi smo Crna Gora i sigurno se nećemo predati. Igramo od početka do kraja! Podmlađeni jesmo, ali ne toliko da nismo opet jedan od konkurenata za medalju”, smatra Đuro Radović.

Send this to a friend