Vaterpolo

Gojković: Momci su pokazali veliku želju, rezultat u meču sa Grcima nije bio realan

foto: www.wpolo.me

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković bio je izuzetno zadovoljan reakcijom igrača u pobjedi nad Rusijom. ‘

‘Ajkule” čeka još jedan meč, i to za peto mjesto, što će biti od velikog značaja za novu podmlađenu ekipu.

”Znali smo da je Rusija jaka ekipa, pojedinačno izuzetno jaka. Imaju možda i dva najbolja centra na turniru, vidjeli ste koliko smo imali problema. Ali, imali smo dobru reakciju od početka meča. Nije bilo lako poslije eliminacije od Grčke, iako nijesmo važili za favorita. Bio sam u sličnim situacijama, nije lako igrati ove mečeve za plasman. Ali, ekipa se skupila, odigrali smo onako kako jedino možemo da igramo, jakom odbranom, koja je bila stvarno dobra. U nekim momentima smo mogli da odemo i na dva, tri razlike. Kod određenih igrača se vidjela velika želja, pa i kad nijesu imali snage da ostanu u vodi, izvukli su maksimum. Imamo još meč sa Italijom, i to je dobro za neke igrače koji su prvi put ovdje, itekako će im koristiti”, kazao je Gojković i dodao…

”Ostala je jedna Španija iza nas, zatim Rusija, SAD, Australija. Pred nama je jedan dug proces. Ono 10:2 protiv Grčke nije bilo realno. Da smo protiv njih igrali ko danas protiv Rusije, sa ovom fantastičnom odbranom, onda možemo očekivati rezultate.”

Draško Brguljan je sa četiri pogotka bio naš najefikasniji igrač u današnjoj utakmici.

”Najvažnije je da smo dobili utakmicu, jer se radi o odličnoj ekipi Rusije. Apsolutno zasluženo je došla u četvrtfinale, pobijedili su Španiju koja je bila jedan od kandidata za medalju.Odigrali smo dobru odbranu, i vratili smo s eonome što najbolje radimo, da se branimo. Iz toga smo postigli par golova, imali nekoliko kontri. Napad je djelovao dosta bolje nego protiv Grka. Ova ekipa mora da igra na ovaj način, sa jakom odbranom, i da polako napredujemo iz utakmice u utakmicu. Igraćemo najvjerovatnije sa Italijom, dobra prilika da vidimo gdje smo u ovom momentu u odnosu na njih. Italija je ekipa koja je mogla da uzme medalju, uz Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku jedna od najboljih”, istakao je Brguljan.

I mladi Aleksa Ukropina potencirao je važnost trijumfa nad Rusima, prije svega za mlade igrače.

‘Važno je da smo se digli. Bitan meč za nas, da pokažemo da ovo prije nije bio naš maksimum. Pobijedili smo kvalitetnu selekciju Rusije. Teška utakmica, interesantna za gledanje, bilo je dosta borbe. Na kraju, zasluženo smo slavili. Vjerovatno ćemo igrati sa Italijom koja je mnogo jaka ekipa. Favoriti su, kvalitetniji su, ali ništa nije nemoguće, možemo uzeti peto mjesto. Što se tiče mojih partija, mislim da može mnogo bolje, ali vrijeme je preda mnom”, kazao je Ukropina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zrno
Gost
Zrno

Budimo realni ovo su mladi igraci neiskusni na velikim takmicenjima,ali ima veliki potencijal,treba im dati podrsku u svakom pogledu,samo naprijed.Sto se tice Grcke psiholoski moment je odlucio u prvoj cetvrtini poslije promasenog cetverca I sijaset promasenih prilika,pali su I nisu se povratili.Gojkovicu samo naprijed cvrsto I jako kako znate,pokazite pravu snagu koju imate!!!!

BGD
Gost
BGD

Nije mi jasno sto kritikujete ovog coveka.Bio je odlican igrac,sigurno ce biti i odlican trener,ali jednostavno nov i mlad vam je tim i treba vremena to da se ukomponuje.

Bane
Gost
Bane

Veliki poraz zaista … nema šta Gojkoviću, nisi bio loš trener ali hajde sad da pustimo i druge Budimo realni , previše ste skromni jer naši momci zaista mogu mnogo više Takav ležeran stav nam neće ni 5 mjesto donijeti, a taktika je posebna priča.
Imamo srećom još dobrih trenera u CG pa zato ne čekajte sledeća prvenstva.

zokimne
Gost
zokimne

Ne sprdaj se Gojkovicu zivota ti,treba da te je sramota za kukavicku igru,da imas obraza podnio bi ostavku. Sta si radio toliko na pripremama da bi nas Grci onako otresli. Momci igraju onako kako ti taktiku postavis,a protiv Grka bi osnovac bolju taktiku napravio. Treba li da nam bude uspjeh sto se borimo za 5-to mjesto? I otresce nas Italija… Više »

Send this to a friend