Vaterpolo

Gojković na čelu „ajkula“ još dvije godine

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković produžio je danas ugovor sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore na još dvije godine.

Odluka o produžetku saradnje donesena je danas na sjednici Upravnog odbora VPSCG u Podgorici.

Gojković je vodio reprezentaciju na dva velika takmičenja – na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojena je srebrna medalja, dok je naša selekcija na Olimpijskim igrama u Rio da Žaneiru osvojila četvrto mjesto.

Naredno veliko takmičenje na kojem će učestvovati naša reprezentacija je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti od 14. do 30. jula 2017. godine.

U cilju stimulisanja potencijalnih vaterpolo reprezentativaca da uredno izvršavaju svoje obaveze prema reprezentacijama VPSCG, Odlukom UO VPSCG, a u saradnji sa Olimpijskim komitetom Crne Gore, odobreno je stipendiranje vaterpolista rođenih 1997, 1998. i 1999. godine u iznosu od 250 eura po igraču.

Stipendirani vaterpolisti su: Vladan Spaić (Jadran), Filip Gardašević (Jadran), Blažo Mitrović (Budva), Aleksa Ukropina (Jadran), Nikolas Saveljić (Primorac), Petar Tešanović (Jadran), Dušan Banićević (Jadran), Đuro Radović (Jadran), Savo Ćetković (Budva), Dušan Matković (Primorac) i Branko Franeta (Budva).

Send this to a friend