Vaterpolo

Gojković presrećan: Čast je pobijediti Mađare na gostovanju

Selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković izjavio je da je posebna čast savladati Mađarsku usred Budimpešte.

“Ajkule” su danas u 2. kolu F8 Svjetske lige slavile sa 12:9, a presudila je sjajna odbrana našeg tima u posljednjoj četvrtini.

“Nijesmo od početka imali igru koju smo željeli. Nakon svakog našeg vođstva brzo smo primali jeftine golove. Teško je sa Mađarima igrati na gol više. Od polovine treće četvrtine smo uspjeli da odigramo dobro odbranu i preuzeli smo kontrolu. Svakako da moramo biti zadovoljni jer pobijediti Mađare na njihovom terenu uvijek je posebna čast”, rekao je Gojković i najavio sjutrašnji duel protiv Australije.

“Sjutra igramo protiv još jedne izuzetno fizički spremne ekipe, biće jako teško. Taj meč nam u ovom momentu znači dosta, moramo se oporaviti koliko toliko, da ga iznesemo na pravi način”.

Pobjedom nad Mađarskom naši igrači su napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u grupi.

“Velika pobjeda prije svega, jer smo dobili Mađarsku na njihovom terenu, poznato je koliko oni dobro igraju pred svojom publikom. Agresivni su dosta, za razliku od utakmica koje igraju van Mađarske. Posebno me raduje ova pobjeda jer smo bili u zaostatku od dva gola razlike. Bili smo mentalno jaki. Idemo dalje, nadam se da smo ovom pobjedom izborili prvo mjesto u grupi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Idemo korak po korak, nadam se da ćemo na kraju osvojiti jednu od medalja”, rekao je kapiten Aleksandar Ivović.

Crna Gora sjutra od 16.45 igra sa Australijom.

L.Đ.

Send this to a friend