Vaterpolo

Gojković zadovoljan: Najvažnije je četvrtfinale

foto: Krsto Vulović

Iako su se “ajkule” mučile protiv Japana, selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Naš tim je u zanimljivoj završnici slavio sa 10:9.

“Bilo je dobro na početku, igrali smo ono što smo spremali. Međutim, izgubili smo kontrolu u drugoj četvrtini i mogli smo da primimo još golova. Promašili smo i mi veliki broj zicera s dva metra, ali na kraju mogu da budem zadovoljan. Veliki broj igrača se prvi put susreo s Japanom i ovim stilom igre. Kako je utakmica odmicala razumjeli su zahtjeve. Zatvorili smo odbranu i nije bilo problema kao prije toga. Ali, nismo koristili šanse… Najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale”, rekao je selektor našeg tima.

Istakao je učinak sjajnog Dejana Lazovića među stativama.

“Protiv Gruzije i Brazila je bio dobar, a protiv Japana fantastičan. Prelomio je meč u ključnim momentima”.

Za dva dana slijedi meč sa Španijom, borba za polufinale.

“To je najbolji sistem na svijetu. Španci su zadržali cijelu ekipu s Olimpijskih igara, nedavno smo igrali smo u Podgorici na turniru Svjetske lige, u određenim momentima bili na njihovom nivou. Znamo šta treba da radimo i spremićemo se – svaki naredni meč je veliki za ovu ekipu, jer ćemo igrati s najboljim selekcijama. To je prilika za nadigravanje i napredak”, zaključio je Vladimir Gojković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tamara
Gost
Tamara

Gledala sam tu utakmicu u Podgorici sa tribina i bilo je prosto tužno koliko nije bilo volje, želje, srca, hrabrosti, prkosa, ponosa, osim par izuzetaka.
Bez toga ne može.

Antirus
Gost
Antirus

Ne daju nikome Novljani i Demokrate. Sramota. Vjecito podmladjivanje pa mozda ako nekad nesto upadne. 7 god problem sa igracem vise. 7 god. problem sa presingom. A dosta je bilo

Send this to a friend