Vaterpolo

Gojković želi da spriječi padove u igri Novljana

foto: PVK Jadran

Jadran Carine prvi dio sezone u Regionalnoj ligi završio je sa četiri pobjede, dva remija i porazom (od Juga).

Novljani su najslabije izdanje imali u remiju kod kuće sa Partizanom. Prije tri dana u Zagrebu upisali su novi, a upravo su u ova dva meča iskazali nepreciznost koja ih je udaljila od cilja.

“Izgledali smo bolje protiv Mladosti, ali smo promašili puno dobrih šansi. Utakmicu smo morali ranije da prelomimo. Poslije smo opet jurili rezultat, imali posljednji napad za pobjedu, ali, na kraju krajeva, ne možemo biti nezadovljni rezultatom. A ovo sa Partizanom je možda naša najlošija partija u prvom dijelu RL. Mislili smo da će biti lakše, imali prednost, ali… Ne smijemo da dozvolimo da u posljednje dvije utakmice vodimo tri razlike, a onda gubimo dva. Moramo eliminisati padove od 5:0”, kazao je Gojković.

Zbog čega su igrači Jadrana iskazali nepreciznost iz čistih situacija?

“Ne bih rekao da su bili umorni u tom momentu, jer smo na plivanju stvorili veliki broj šansi i dominirali. Možemo samo raditi i kroz treninge ove stvari popravljati.”

Trener Novljana je u nekim ranijim razgovorima isticao daje očekivao manje padove. Koji su, realno, zbog obaveza na više frontova, mogli da dođu kao posljedica zamora i stresnih situacija.

“Liga šampiona je dala elan. Za dva, tri mjeseca igrači su se potpuno promijenili. Obaveze u ovom takmičenju su ih podigle, motivacija je velika. Bitno je da ne polete previše i nikoga ne potcijene. Nemamo luksuz da na taj načun razmišljamo”, napomenuo je Gojković.

Od juče su potpuno u priči oko Egera, narednog protivnika u Ligi šamiona. Dva trijumfa na startu, uz dobar osjećaj svih igrača, daju nadu za novu, uspješnu partiju.

“Dobili smo materijal, znamo ih dobro, pokriveni su na svim pozicijama. Veliki nas posao čeka”, rekao je Gojković pred susret koji je na programu u srijedu od 18.15.

Send this to a friend