Vaterpolo

Grci za kraj ljetnje avanture

Priželjkivali smo Grke u četvrtfinalu, na kraju su nas bod sa Španijom i slabija gol razlika poslali na Hrvatsku, pa će današnji meč sa Helenima biti mnogo manje glamurozan. Za kraj avanture na Evropskom prvenstvu u Barseloni vaterpolisti Crne Gore igraće protiv Grčke u meču za peto mjesto. Mnogo manje od onoga čemu smo se nadali, ali i prilika da se ajkule sa samo jednim porazom na turniru oproste od Evropskog prvenstva.

“I mi i oni ćemo za to peto mjesto više tražiti neki lični motiv, da se što bolje završi šampionat, jer su i Grci došli u Barselonu sa drugim ambicijama, iskren je i realan Mlađan Janović. “Lijepo je oprostiti se pobjedom, ali na kraju ti stoji to nad glavom da si došao za nešto više”.

Doza ponosa, ipak, se osjeća u Mlađanovoj izjavi…

“Najbitnije je da odigramo dobro još ovaj meč, da opravdamo sve što smo radili tokom ljeta. Moramo biti ponosni, jer smo za cijelo ljeto upisali samo dva poraza od Hrvatske i Srbije, dodao je Janović. “Takođe, moramo da vodimo računa da se neko ne povrijedi, jer su ove utakmice najopasnije i zbog toga. Uglavnom, da završimo šampionat kako treba.”

A povrede su već zakomplikovale stvari selektoru Vladimiru Gojkoviću pred današnji meč, pa vjerovatno neće moći da računa na centra Sašu Mišića.

“Mislim da Mišić neće igrati zbog povrede i to je veliki hendikep za nas, dodao je Mlađan. “Imamo samo jednog centra, a oni su pokriveni odlično na toj poziciji, čak im se i jedan centar prebacuje na poziciju beka.”

Jedan od naših najboljih igrača na turniru u Barseloni bio je Dejan Lazović, koji je tako još jednom pokazao da je Crna Gora dobila golmana za budućnost.

“Poznajemo se sa Grcima, odlična su ekipa. Uostalom, iz Olimpijakosa dolazi 80 odsto njihove selekcije, a znamo da su ove godine uzeli Ligu šampiona i neće biti nimalo lako, istakao je Lazović.

Golman italijanske Verone, prije svega, vjeruje u svoje saigrače…

“Vjerujem da će svi u ekipi i ovaj meč odigrati na vrhunskom nivou, da će dati maksimum, jer bi bilo lijepo da takmičenje završimo pobjedom. Mislim da smo zaslužili poslije svega prikazanog da uzmemo peto mjesto, zaključio je Lazović.

Posljednji meč Crna Gora i Grčka odigrali su prošle godine u četvrtfinalu SP u Budimpešti kada su slavili Heleni.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Bravo momci CRNOGORCI! Idemo na još jednu pobjedu!

Titograd
Gost
Titograd

Ajmo Crna Goro, ajmo Ajkule!!! Crnogorci su uz vas!!! ( ne računajući posrbice )

Send this to a friend