Vaterpolo

Hrvatska prvi rival na SP: Bilo bi sjajno Mundijal otvoriti pobjedom

Pripreme su odrađene na maksimalnom nivou, prijateljski mečevi takođe, a sada kreće ono što su svi čekali danas počinje Svjetsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 20 godina. Pripreme su odrađene na maksimalnom nivou, prijateljski mečevi takođe, a sada kreće ono što su svi čekali danas počinje Svjetsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 20 godina.

Na otvaranju grupe B izabranici Veljka Uskokovića igraju protiv Hrvatske (13h). Osim Hrvata, protivnici “ajkulica” će biti Španija, Holandija i Japan.

Prvi protivnik je dobro poznat, jer su ga Đuro Radović i drugovi bez problema savladali u finalu turniru u Boru koji je bio generalna proba pred Svjetsko prvenstvo.

“Očekujemo neizvjestan meč do samog kraja, a bilo bi dobro da takmičenje otvorimo pobjedom”, jasno je poručio Uskoković o današnjem meču.

Naši mladi vaterpolisti su trenirali u Kikindi, a selektor smatra da su njegovi momci maksimalno spremni.

“Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, tačnije uradili smo sve ono što smo zamislili. Kako smo kasno dobili pozivnicu za učešće na šampionatu, nijesmo imali vremena da obezbijedimo dovoljan broj trening utakmica u pripremnom periodu. Ali, vjerujem da će turnir u Boru i pripreme u Kikindi u kompletnom sastavu biti dovoljne da spremno dočekamo početak takmičenja”, ističe Uskoković.

Crnogorski vaterpolisti nijesu u užem krugu favorita, tu su Srbija, Hrvatska, Mađarska, Španija, ali…

“Cilj je plasman u polufinale”, dodao je legendarni vaterpolista.

Prvoplasirana ekipa će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana igrati mečeve osmine finala.

U grupi A su Grčka, SAD, Rusija, Portoriko i Iran, u grupi C su Novi Zeland, Australija, Srbija, Argentina, Kina, dok grupu D čine Italija, Mađarska, Egipat, Kanada i Južna Afrika.

Send this to a friend