Vaterpolo

Igrači su bili fantastični, kad se igra finale, umor se zaboravlja

foto: wpolo.me

Selektor Vladimir Gojković, najbolji igrač utakmice sa Španijom Đuro Radović i golman Dejan Lazović bili su zadovoljni pobjedom, najavljuju veliku brobu sa Mađarima za zlato.

“Igrači su bili fantastični od samog početka. Vidjelo se da žele uspjeh ovdje, ovo je njihova pobjeda. Nije bilo lako igrati peti dan zaredom, trebalo je puno snage. Malo je bilo grešaka u prvoj četvrtini, poslije smo dobro kontrolisali odbranu. Golman je odlično držao stvari pozadi. Neće biti lako u finalu jer očekujemo pune tribine. Pokušaćemo da oporavimo igrače koji su iznijeli najveći teret. Znajući njih, kada se igra finale zaboravlja se umor. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, dovoljnu za osvajanje prvog mjesta”, rekao je Gojković.

Radović je sa četiri gola bio naš najefikasniji igrač.

“Hvala svima, ali sada je najmanje bitno jesam li ja igrač utakmice. Najvažnije ja da smo odigrali još jednu odličnu partiju, da smo odigrali srcem, pružili smo maksimum od prve do posljednje četvrtine. Pokazali smo da smo velika ekipa, da obećavamo. Naporan meč, imamo malo vremena da se odmorimo i okrenemo Mađarima, dobro se poznajemo. Već smo ih jednom pobijedili, ali finale je druga priča”, istakao je Radović.

U pobjedu nad Mađarskom vjeruje i Dejan Lazović.

“Teška utakmica, peti dan uzastopno igramo i baš smo se potrošili. Znali smo da neće biti lako. Španija je izuzetan protivnik, ali otpočetka smo ušli jako. Kontrolisali smo čitavu utakmicu, na kraju slavili. Malo da se odmorimo i pripremimo za Mađare. Biće jako teško, ali i oni su danas imali neočekivano težak meč sa Japanom koji je odigrao vrhunski turnir. Moramo da zaboravimo umor i da pobijedimo još jednom što bi bilo fantastično”, poručio je Lazović.

Crna Gora i Mađarska igraće sjutra od 19.45.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Svima iskrene čestitke sa željom da se i zlatom okitite i krunišete zasluženi napor.

Cile
Gost
Cile

Cestitke na velikom uspjehu posebno Mladjanu Janovicu koji je pomogao reprezentaciji kad je najpotrebnije.

Send this to a friend