Vaterpolo Mladi vaterpolisti gosti hercegnovskog kluba

Inostrani klubovi uče vaterpolo tajne na Škveru

Vaterpolo ekipe brazilskih klubova Paulistano i Hebrajka, uzrasta 13 do 15 godina, boravili su u Herceg Novom i desetak dana sparingovali sa mladim vaterpolistima Jadrana Carine čiji su treneri Srđan Lazarević, Dušan Ivanovski i Filip Andrić.

I mlada ekipa iz Kalifornije, kao i francuski Marsej, imali su priliku da posjete crnogorskog šampiona koji će ove sezone nastupati na evropskoj vaterpolo sceni.

Uprava kluba organizovala je posebno vaterpolo predavanje za goste u trofejnoj sali i predstavila im svoje brojne pehare.

Trener vaterpolo kluba Paulistano, Sigmund Bogdan, kazao je da je glavni razlog njihovog dolaska iz Brazila upravo to da mladi vaterplisti nauče na pravi način kako se profesionalno trenira vaterpolo.

“Želimo da naši mladi igrači vide kako se stvarno trenira profesionalno. Mi imamo sa time problema, nemamo toliko dobre vaterpolo resurse kao vi ovdje, ne možemo da gledamo neke ozbiljnije utakmice koje bi nam značile”, rekao je Bogdan.

Istakao je da je ovo za njih ozbiljno iskustvo koje će im značiti u budućem sportskom napredovanju i razvijanju.

“Poslije ovog iskustva sa Jadranom naši će igrači polako početi ozbiljno da prate vaterpolo. Mnogo nam to znači i kao trenerima olakšava posao”, zaključio je Bogdan.

Trenerica vaterpolista i vaterpolistkinja kluba Hebrajka, Kamila Pedrosa Frejdi, zadovoljna je uslovima za treninge i gostoprimstvom na Škveru, kao i njen kolega Tibo Simon koji predvodi ekipu Marseja.

“Sve je savršeno, sviđa nam se ovdje. Ljudi u Jadranu su vrlo prijatni. Trofejna sala, bazen i prostorije Jadrana su nevjerovatni”, rekla je Pedrosa Frejdi.

Trener Adriano Silva, koji je upoznat sa vaterpolo radom zemalja regiona, smatra da je Jadran ozbiljna sportska organizacija sa visokom profesionalnošću.

“Posjetio sam Srbiju, Kaliforniju, Hrvatsku… najorganizovaniji klub za mene je Jadran. Sve je savršeno, svaki detalj, o svemu se strogo vodi računa. Profesionalna organizacija, sportski raj”, poručio je Silva.

Robert Zirojević trener vaterpolo kluba iz Kalifornije, kazao je da će posjeta Jadranu i Herceg Novome značiti njegovoj ekipi, jer nemaju okruženje koje im može pružiti ovakvo iskustvo.

“Dolazimo sa područja gdje nije bilo vaterpola, mi smo ti koji ga sada kreiramo. Djeci koćemo da pokažemo najbolji vaterpolo na svijetu, zato smo ovdje”, istakao je Zirojević.

Dodao je da je Herceg Novi savršena, a da Jadran ne može biti bolji.

“Otvara oči i neuporediva je škola vaterpola, ne može da se poredi ni sa čim u Americi”, poručio je Zirojević.

Send this to a friend