Vaterpolo

Jadran briljira u Ligi šampiona

foto: PVK Jadran

Jadran Carine vratio se kući pobjedom i sa drugog gostovanja u Ligi šampiona.

Savladali su Steauu u Bukureštu (8:4) u igri u kojoj je bilo najmanje oscilacija, a najviše stabilnosti u odbrani. Od treće četvrtine do kraja utakmice uspjeli su da sačuvaju gol, postignu četiri (u posljednjoi četvrtini), što ih je odvelo do ubjedljivog trijumfa. Novljani 20. decembra dočekuju slavni italijanski klub Pro Reko, u pozitivnom ritmu i učinkom tri pobjede i remi.

“Igrali smo dobro cijelu utakmicu. Oni su imali taj individualni kvalitet što smo i očekivali, teško je bilo u početku, nijesmo plivali na način na koji smo željeli, ali kako je utakmica odmicala bili smo bolji i bolji. Najbolji u posljednjoj četvrtini. Stvorili smo dosta šansi, više nego u prve tri četvrtine” kazao je trener Vladimir Gojković.

Od prvog kvalifikacionog turnira Novljani iskazuju kvalitet koji ih nakon startne pobjede nad Špandauom u Igalu promovisao u ozbiljnog kandidata za jednu od prve četiri pozicije. Nadmašili su očekivanja, u prvi plan su istrčali mladi igrači.

“Sve što smo do sada uradili, u avgustu kada smo počeli, nijesmo očekivali. Imalo smo teške kvalifikacije u Zagrebu i posljednji meč protiv Mladosti, a upravo su nam takve pobjede donijele samopouzdanje i vjeru. Treba samo da nastave kvalitetno da rade, a na ovaj način lakše je trenirati. Vjerujem da je ovo za nj ih početak na putu napretka, a sve ove utakmice koje smo do sada odigrali i koje ćemo igrati od neprocjenjive su važnosti. Svjesni smo da nikoga ne smijemo potcijeniti, ne smijemo da ulazimo u takav luksuz, nema nas puno, a naše misli su usmjerene na sljedećeg rivala. Idemo utakmicu po utakmicu, a nadam se da ćemo zadržati koncentraciju u narednim duelima”, poručio je Gojković.

Send this to a friend