Vaterpolo

Jadran cilja novu pobjedu nad Sabadeljom

foto: LEN

Nakon 14 dana vraća se Liga šampiona, a pred vaterpolistima Jadran Carina je jedan od onim mečeva koje moraju da dobiju ukoliko žele da nastave san o fajnal-ejtu u Đenovi.

Moraju, jer su i u prošlom kolu protiv današnjeg rivala pokazali da su mnogo bolji tim, ali i zbog rezultata ostalih rivala u borbi za jednu od prve četiri pozicije u grupi B.

Danas (17.15h) u Igalo stiže španski Sabadelj samo dvije sedmice nakog što je od Jadrana savladan na svom terenu (10:8).

Koliko je teško dobiti već “dobijen” meč najbolje zna trener Jadrana Vladimir Gojković…

“Čeka nas veoma važan meč, jer nas pozitivan rezultat ostavlja u igri za plasman na završni turnir”, poručio je Gojković. “Prije dvije sedmice smo slavili na njihovom bazenu što nas čini favoritom u današnjem meču. Ipak, moraćemo da odigramo najbolje što možemo, da damo najbolje od sebe očekujem težak meč, ali sa pozitivnim ishodom za nas na kraju”.

Na meču u blizini Barselone Jadran je vodio od početka, imao je i 6:3, a koliko Sabadelj zna da bude neugodan vidjelo se u finišu kada je zaprijetio i izjednačio na 8:8. Ipak, klasa Jadrana se vidjela i tada, a kapiten Marko Petković vjeruje da će i danas…

“Odigrali smo veoma dobro protiv Sabadelja u gostima i vjerujem da možemo to da ponovimo i na našem bazenu, jasan je Petković.

“Ovaj meč je veoma bitan za nas kada je u pitanju konačan plasman u grupi. Spremni smo da damo sve kako bismo upisali još jednu pobjedu.

Ulaz za ovaj meč u Igalu je slobodan.

Send this to a friend