Vaterpolo

Jadran digao formu na početku 2017.

Jadran je u 2017. godinu ušao je sa pobjedama. Sa novom energijom i adutima koji prave razliku u odnosu na ono što su u prvom dijelu prikazivali.

“Od Nove godine nova ekipa i bolje igramo”, kazao je Aleksa Ukropina, ljevoruki igrač novljanske ekipe. Formula je vjerovatno i u jakim treninzima početkom januara. Najvažniju, možda i najveću pobjedu u ovoj sezoni, Novljani su upisali protiv FTC-a u prvoj utakmici polufinala Evrokupa. Zbog toga je i optimizam pred revanš na mjestu, koliko god da mađarski tim podsjeća na drim-tim.

“Nadamo se finalu, ali biće teško u gostima igrati sa takvom ekipom i protiv iskusnih igrača. Vjerovatno se nije očekivala naša pobjeda, možda smo javnost iznenadili, ali možda za nas nije bila neočekivana. Radili smo naporno, što se isplatilo.”

Ukropina vjeruje u sve snažniji mentalitet saigrača.

“Tvrdim da nijesmo ekipa koja lako odustaje”, napomenuo je mladi reprezentativac.

U Evropi su Novljani stigli do samog kraja, a u Regionalnoj ligi su visoko kotirani. Sanjaju fajnal-for, a onda i finale, sto odsto reprizu sa Jugom.

“Ciljamo drugo mjesto. Jug je nedostižan u ovom trenutku, a vidjećemo u subotu kako i na koji način ćemo se suprotstaviti. A siguran sam da u finalu može svašta biti, naravno samo ako prođemo polufinale. U pitanju je jedna utakmica, možda napravimo čudo. “

Možda i više od rezultata čelnike i stručni štab Jadrana hrabri sve hrabrija i konkretnija mladost. Ukropina je odavno odskočio, za njim i Pješivac, ali se trener Vladimir Gojković, sigurno neće zaustaviti na ova dva bisera.

“Brojim treću sezonu, a u prošloj sam napravio iskorak i stekao visoku poziciju u ekipi. Ova sezona se ne razlikuje od prošle. Što se tiče ostalih šansu svi dobijaju. Đuru Radović sve bolje koristi minute, nadam se da će nastaviti tako, Spaić igra dosta bolje, ma, svi se, zaista, trudimo da opravdamo povjerenje i da se pokažemo”, dodao je Ukropina.

Send this to a friend