Vaterpolo

Jadran igra za bolju poziciju pred F4, Primorac i Budva traže bodove za opstanak

foto: VK Jadran

Jadran Carine u nastavku drugog dijela Regionalne lige želi pobjedu protiv splitskog Mornara. Sa istim ambicijama Primorac dočekuje ekipu POŠK-a, a Budva se nada prvim gostujućim bodovima u Splitu sa Jadranom.

Novljani žele da sa bolje pozicije uđu u završni turnir, Kotorani i Budvani priželjkuju ostanak u A1.

“Od utakmice sa Rekom u Ligi šampiona manje-više smo odmarali, a od 2. januara krenuli žestoko u nove treninge. Nadam se da ćemo biti spremni za pakleni ritam koji nas čeka u 2018. godini. Očekuju nas utakmice bukvalno na svaka tri dana, ali ono što je trenutno za nas najhitnije je današnja sa Mornarom. Moramo pobijediti, iako je Mornar naj pravio nekoliko iznenađujućih rezultata. Iskreno, i nijesam očekivao, pokazali su kvalitet više, a možda će im u drugom dijelu biti teže jer im je najbolji igrač otišao u Jadran iz Splita. Ali, bez obzira na to, moramo se pripremiti najbolje što možemo. Nadam se da će nas današanja utakmica uvesti u pravi ritam, za meč sa Solnokom u Ligi šampiona”, kazao je Slaven Kandić.

Novljani će u ovaj, kao i u neke od narednih mečeva, bez centra Vladana Spajića.

“Oslabljeni smo, Vladan je u Puli, ne znamo kad se vraća, pa i zbog toga moramo dati napor više da nadomjestimo nedostatak. Jedino tako možemo sa svima da se nosimo. U ovoj utakmici smo favoriti i idemo na pobjedu”, poručio je golman Jadrana.

Budvani su pred kraj prvog dijela odigrali neke zanimljive mečeve koji su bili po ukusu trenera Vida Lompara. U Regionalnu ligu ulaze jači za dva igrača, od kojih će Miloš Maksimović, zadužiti kapicu u narednom kolu protiv Pri-
morca.

“Čeka nas velika borba za ostanak. Zato protiv svakoga idemo na pobjedu. Želimo da osvoj imo neke neplanirane bodove. Možda dođemo do cilja već u Splitu protiv Jadrana koji je favorit na papiru. Nadam se da ćemo sa manje oscilacija završti današnji duel”, istakao je trener Lompar.

Prvu meč loptu za ostanak u elitnom društvu Kotorani imaju sa POŠK-om. Trener Petar Vico želi pobjedu. Sumirajući utiske poslije prvog dijela sezone, upravo je predstojeći duel i naredni sa Budvom, trener Kotorana izdvojio kao najvažniji za ostvarenje cilja.

Send this to a friend