Vaterpolo Novljani ispred Kotorana

Jadran najbolji u Kup takmičenjima mlađih kategorija

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, iz Herceg Novog, najbolji je klub mlađih vaterpolo kategorija u takmičenjima Kupa Crne Gore.

Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19, u konačnom zbiru Jadran Carine ima 26 bodova, za njim slijedi kotorski Primorac sa 22 boda, Cattaro sa 18, Budva ima 12 bodova, Aquatic Verde 6, Nikšić 3 i Budućnost 2 boda.

Šest uzrastnih kategorija crnogorskih klubova ( 2001., 2003., 2005., 2006., 2007. i 2008.) učestvovalo je na Kupu države. Takmičenje za mlađe kategrije (2007. i 2008. godište) sastoji se od dva turnira Kupa.

Kup Crne Gore za vaterpoliste 2008. godište i mlađe osvojila je mlada ekipa Jadrana Carine. Drugo mjesto pripalo je ekipi Budve, dok je trećeplasirana ekipa Primorca. Četvrto mjesto zauzela je podgorička Budućnost.

Jadranaši 2007. godište pobjednici su takmičenja Kupa države, dok je drugo mjesto pripalo Cattaru, a treće Primorcu. Četvrtoplasirana je ekipa Budve, a peti je Aquatic Verde iz Podgorice. Šesto mjesto zauzeli su vaterpolisti Nikšića, a sedmo Budućnosti.

Osvajač trofeja Kupa Crne Gore za vaterpoliste 2006. godište je Primorac, a za njim slijedi hercegnovski Jadran. Trećeplasirana je ekipa Cattara, dok je četvrti Aquatic Verde. Budvanima je pripalo peto mjesto, a šesto Nikšiću.

Pehar osvajača Kupa države za igrače 2005. godište pripao je ekipi Jadrana Carine, a za njim slijedi Cattaro. Trećeplasiran je Primorac, dok je Budva zauzela četvrto mjesto.

Takođe, Jadranaši su osvojili i trofej Kupa za 2003. godište. Kotorski Prmorac je takmičenje završio kao drugoplasirana ekipa, dok je treći Cattaro i Budva četvrta.

Primorac je osvajač trofeja Kupa za vaterpoliste 2001. godište, a drugo mjesto osvojio je Cattaro. Hercegnovski Jadran je završio takmičenje kao trećeplasirana ekipa, a Budva četvrta.

Send this to a friend