Vaterpolo

Jadran ni pred kim nije pognuo glavu, pa neće ni pred Jugom

Prethodnih godina komšije iz Herceg Novog i Dubrovnika uglavnom su bili najbolji timovi regiona, iako je naš šampion Jadran teško mogao da zaprijeti u direktnim duelima protiv Juga.

Nova sezona već u trećem kolu donosi jedan od najvećih derbija na ovim prostorima večeras u Igalu momci Vladimira Gojkovića u okvori A1 lige dočekuju velikog rivala iz Gruža, 20.15h. I ponovo je favorit dobro poznat.

“To je Jug, ali mi smo klub koji ni pred kim nije pognuo glavu”, poručio je mladi vaterpolista Jadrana Petar Mijušković, koji je u ljetu za nama bio član ‘ajkulica’ koje su Minsku zagrizle evropsko srebro. “Jedino što možemo da obećamo jeste da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da im pariramo koliko god možemo”.

Slavni klub iz Duborvnika u toku sezone biće mnogo jači kada veliki majstor Sandro Sukno bude spreman za povratak, a u prošlom kolu je pomalo i neprijatno iznenadio porazom od najvećeg hrvatskog rivala Mladosti i to na svom terenu.

“Sada imaju nešto mlađi sastav i čini mi se da im kvalitet nije na istom nivou kao prošle i pretprošle godine, a samim tim to nam daje vjetar u leđa i dodatnu motivaciju”, smatra Mijušković. “Svaka ekipa ima slabe tačke i vjerujem da ćemo ih, uz pomoć stručnog štaba, analizirati i pokušati da iskoristimo na najbolji mogući način”.

U svakom slučaju Jug i dalje ima super zvijezde poput Mara Jokovića, Luke Lončara, Ćavija Garsije, a tim iz Gruža od ove sezone je jači i za bivšeg igrača Jadrana Danila Merkulova. S druge strane, Novljani će biti oslabljeni neigranjem povrijeđenog Đura Radovića, kojeg čekaju dvije sedmice pauze.

“Jug je veliki klub, prvak Hrvatske, bivši prvak Evrope, pa neće biti lako realizovati sve što se traži” dodao je Mijušković.

Momka koji u decembru puni 19 godina pitali smo i kako je zadovoljan nastupima na startu ove sezone.

“Za sada sam zadovoljan – dobijam znatno veću minutažu u odnosu na protekle sezone i koristim svaku šansu. Na meni je da radim i da nastavim sa motivacijom koju imam, a sve ostalo će vjerujem doći”, zaključio je Mijušković.

Send this to a friend