Vaterpolo

Jadran počinje borbu za evropsku elitu

Od petka do nedjelje Jadran Carine će u Francuskoj odigrati četiri utakmice prvog kruga Lige šampona, kako bi izborio plasman u narednu fazu, važniju zbog ostanka u Evropi.

Protivnici su poznati, na startu Novljane očekuje lak meč sa autsajderom sa Malte Valetom, dok će u subotu u ranom i posljepodnevnom terminu igrati sa Terasom iz Španije i holandskim Alfenom. U nedjelju završavaju turnir utakmicom sa domaćinom Strazburom.

“Počeli smo prije dvije sedmice sa radom, ekipa je nova, sa nekoliko bitnih igrača koji su došli. Treba sve ovo ukomponovati, a olakšavajuća činjenica je što četiri ekipe idu dalje, sigurno ćemo proći. Da li ćemo biti stoprocentni ne znam, teško je govoriti, jer se nijesmo uigrali. Taman će nam turnir dobro doći za to i da se spremimo za drugi krug kako bi ostali u Evropi, što je veoma bitno za nas. Zaista, još ne znamo što sve možemo da pružimo, a znam da ćemo dati sve od sebe. Cilj je da idemo korak naprijed”, istakao je Vladan Spaić, reprezentativac iz Jadrana.

Novljani su prošle sezone igrali sa holandskom ekipom. Spaić je napomenuo da ih je i francuski šampion kod kuće namučio, na Valetu gleda kao na ekipu koja sa najmanje šansi ulazi u turnir, a oprezno na španskog predstavnika.

“Autsajder je Valeta, Holanđani su malo slabiji od prošle godine, sa Strazburom smo se malo mučili, dok je španska ekipa okupila kvalitetne mlade igrače. Očekujem prolaz u naredni krug Lige šampiona.”

Šampion Crne Gore je mijenjao u odnosu na minulu godinu, nekoliko kvalitetnih igrača je napustilo tim, među njima Ukropina i Merkulov. Stigli su neki novi, a utisak je da je za Jadran veoma važno što je reprezentativac Dragan Drašković produžio saradnju.

“Apetiti su skromni, ali Jadran je i prošle godine stigao daleko i dalje od onoga što je realno kvalitetom i mogao. Plasman u glavnu fazu bio bi stimulans za sve u klubu. Ova ekipa može dosta toga da napravi, neki su otišli, a neki mladi će dobiti šansu. Od onih koji su duži period u Jadranu očekuje se da podignu igru na viši nivo i vode ekipu. Kao i svake godine, želimo da napravimo korak naprijed”, istakao je Spaić.

Tags
Send this to a friend