Vaterpolo

Jadran se nada iznenađenju protiv velikog favorita

Jadran je trenirao na Škveru, obradovao ih je povratak kući i svom baznu. Sinoć su otputovali u Zagreb, a od petka ih čeka najzahtjevniji rival na finalnom turniru Regionalne lige.

Riječ je o Jugu protiv kojeg Jadran vidi šansu, iako ulogu favorita nose Dubrovčani.

“Navikli smo se na ovaj ritam, nema problema, a i lijepo je da smo se konačno vratili kući, lakše je fizički i psihčki poslije putovanja do Nikšića, gdje smo neko vrijeme trenirali i igrali utakmice”, kazao je ljevoruki prvotimac naše ekipe ĐuroRadović.

Finale Evrokupa je arhivirano, ali i dalje vlada tuga zbog propuštene šanse. Čekali su Novljani dugo šansu, ali Marsej je bio na mentalnom planu stabilniji tim.

“Na bih se vraćao na finale, oporavljali smo se fizički, pogotovo psihički, a sada smo mislima na ono što nas od petka čeka. Igraćemo na neutralnom bazenu, možda i sa najvećom šansom da im pariramo. Početkom sezone Jug nije djelovao tako moćno. Mislili smo da je Jug po imenima nikad slabiji, ali su pokazali suprotno. U nikad jačoj Ligi šampiona u prošlom kolu su doživjeli tek prvi poraz. Što im nije presudno uticalo na plasman, jer su ranije osigurali prolaz na završni turnir.Jug raspolaže sa vrhunskim igračima, prednjače ljevaci i centar. Slabija karika je golman. Najbolju saradnju uspostavili su centar i ljevaci, mada su na svim pozicijama kvalitetno pokriveni”, kazao je mladi igrač Jadrana.

Radović je ovako odgovorio na pitanje da li bi pobjeda Jadrana protiv Juga bila senzacija:

“Voljeli bi da ih iznenadimo i da se plasiramo u finale. I na taj način se vratimo, prije svega, psihički osvježimo, poslije finala Evrokupa. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu.”

Jadran će protiv Juga igrati u petak od 18.30 časova, drugi par je Mladost i splitski Jadran.

Tags
Send this to a friend