Vaterpolo

Jadran želi daleko da gura kroz Evrokup

foto: LEN

Jadran Carine je izborio ostanak u Evropi, a takmičenje, nakon poraza i remija u plej-ofu Lige šampiona sa splitskim imenjakom, nastavlja u Evrokupu.

Kreće od četvrtfinala, čeka protivnika nakon dva kvalifikaciona turnira koja se završavaju u nedjelju.

Kao i prije dvije godine, trener Vladimir Gojković sa igračima probaće u drugom po kvalitetu klupskom takmčenju da dogura što dalje, najopasniji rival je tim Draška Brguljana i Alekse Ukropine, mađarski OSC. Sa ostalim protivnicima vjeruju da mogu, apetiti su, ako zdravstveni bilten bude zadovoljavajući, veliki.

Upravo je zdravstveni bilten možda bio i odlučujući u eliminaciji od splitske ekipe. U revanšu nijesu igrali reprezentativci Dragan Drašković i Popadić, u prvom meču u Zadru Obradović i Mijušković.

“Vidjelo se, kako je utakmica odmicala, da dobijamo igru koju želimo, ali je definitivno u početku nijesmo imali. Nijesmo iskoristili neke šanse. Pokazala su oba meča koliko nam znači jedan igrač, a tek dva, pričam za evropske utakmice. Nemamo roster koji smo imali prošle godine za ritam srijeda-subota ili nekoliko mečeva u nizu”, istakao je trener Novljana.

U svakom slučaju, planirani cilj je ispunjen, Jadran će kroz Evrokup probati da se podiže i novu, mladu snagu promoviše.

“Ciljali smo Evropu, ostali smo tu, kao i prije dvije godine kada smo nastupali u Evrokupu. Tada smo bili u polufinalu, a vjerujemo da u ovoj sezoni imamo šansu da igramo sa svima. Jedna ekipa, objektivno, odskače, u pitanju je mađarski OSC i samo su oni bolji od nas. Smatram da imamo potpuno realne šanse da igramo sa ostalim ekipama. Za malo jače od mjesec nas čeka prvi meč Evrokupa, imaćemo vremena da se spremimo i nadam se da ćemo igru dovesti do nivoa koji možemo da iznesemo.”

Šampion Crne Gore 17. oktobra utakmicom u Igalu sa Primorcem otvoriće novu sezonu u Regionalnom takmičenju.

“Liga je jača, neke hrvatske ekipe pojačale su se i ozbiljno će konkurisati za prolaz na završni turnir. Godinama smo u četiri najbolje ekipe Regionalne lige. Od ove sezone očekujemo drugačiju Mladost i Jadran iz Splita, koji su uz Jug konkurenti za završni turnir. Partizan, Šabac, Mornar i Primorac su tu uvijek, ali trebalo bi da smo bolji od njih, što moramo da pokažemo u bazenu. Biće, naravno, naporno. Krećemo sa Primorcem, uvijek je to derbi u kojim god da smo sastavima. Interesuje nas pobjeda, igramo kući, nakon toga u Beogradu sa Zvezdom… Raspored je gust, jer nas brzo čekaju obaveze u reprezentaciji u Svjetskoj ligi. Dragan Drašković će najvjerovatnije biti u sastavu za premijerni meč Regionalne lige. Nadam se da će igrati protiv Primorca, Popadić je siguran, samo da ne bude nekih novih povreda.”

Send this to a friend