Vaterpolo Vladan Spaić optimista pred nove izazove

Jadran želi još jednu uspješnu sezonu

Vladan Spaić, centar Jadrana i crnogorski reprezentativac gleda optimistično na sezonu koja ubrzo počinje. Želi pobjedu na startu Lige šampiona protiv Juga. Očekuje bodove i na startu Regionalne lige sa imenjakom iz Splita.

Vjeruje da će sezona mladom timu donijeti ogroman napredak i raduje se mečevima sa najboljim evropskim ekipama. Smatra da je sistem koji je postavio trener Vladimir Gojković na jakom temelju, te da će novi trener Petar Radanović, nastaviti ono što je odavno započeto.

“Biće burno, jer nas čeka gust raspored. Igraćemo Ligu šampiona, što je dobra stvar. Čeka nas jaka grupa, snažni rivali i siguran sam, napredak. Vjerujem da ćemo na startu Regionalne lige osvojiti tri boda. Radili smo dobro u proteklom perodu, a pauza od tri sedmice (odmarali su još Petković i Đuro Radović) dobro nam je došla. Nijesam toliko odmarao posljednjih pet-šest godina. Možda će malo trebati da se vratimo u ritam, ali neće biti problema do starta Regionalne lige.”

Jadran želi velike stvari.

“Jurišamo na veliko, svake godine vjerujem u najbolje, zato i treniram. Jadran treba da ide ka visokim ciljevima.”

Novljane su nakon prošlogodišnje sezone napustili golman Slaven Kandić i Dragan Drašković, stigao je Marino Čagalj.

“Stigao je dobar bek. Možda će u napadu neko drugi preuzeti obaveze, ali smo u drugom dijelu baš dobili”, rekao je Spaić.

Sa novim trenerom Jadrana mnogi od igrača radili su u najranijem periodu. Poznaju Radanovića i on njih poznaje.

“Radanović je generaciju 97 i mlađu trenirao. Znamo kako radi, a nakon toga je bio pomoćni trener u prvom timu. Navikli smo na njega. Vlado je sistem odavno postavio, savršeno funkcioniše, znamo što treba da radimo. Smatram da novi trener može da iznese sezonu na najbolji način.”

Centar šampiona Crne Gore vjeruje u osvajanje duple krune.

“Apsolutno, kao i u završni turnir regionalnog takmičenja. Mislim da će ovogodišnja liga biti neizvjesnija, a da je Jug sa odlaskom Jokovića mnogo izgubio. Mladost i mi smo im se primakli. Upravo sa Jugom igramo na startu Lige šampiona, treba da ih otvoreno napadnemo i probamo pobijediti. Godinama imamo problem sa njima, više psihološke prirode. Na primjer, Mladost, koju pobjeđujemo, dobija njih, a mi se ne možemo primaći. Vjerujem da ćemo i to u ovoj sezoni promijeniti”, istakao je Spaić.

Send this to a friend