Vaterpolo Stiglo se do finalizacije dogovora

Jedini izlaz je da grad stane uz klub

Primorac će u takmičarsku godinu, u kojoj je proslavio deceniju osvajanja titule prvaka Evrope, najvjerovatnije ući i sa najmlađim timom u odnosu na učesnike Regionalnog takmičenja. Od prošlogodišnjeg sastava trener Petar Vico računaće na Marka Gopčevića i Miroslava Perkovića, a od iskusnijih tu su još Uglješa Vukasović j (vratio se iz Italije) i golman Aleksandra Kralj, koji bi trebalo da dogovori saradnju sa kotorskom ekipom.

Razgovara se sa još nekim igračima, ali za sada je to to. Snagu će Kotorani crpjeti uglavnom od manje iskusnih igrača iz podmlatka koji još nijesu spremni da odgovore ful obavezama i minutaži koja će ih sačekati još od prvog meča 21. septembra u Šapcu. Predstoji im grčevita borba za ostanak, sa čime su saglasni trener Vico i sportski direktor Dragan Samardžić, sa kojim smo razgovarali o još jednom važnom pitanju transformaciji kluba. Saznali smo dokle se stiglo u dogovoru sa opštinom, koja bi trebalo da preuzme brigu o nekadašnjem šampionu Evrope. Razgovori sa ljudima iz kluba, sa predsjednikom Denisom Mandićem na čelu i gradskom upravom, su u finišu.

“Stiglo se do finalizacije dogovora. Mogu da kažem da je osnovni dogovor postignut na koji način da se sve ovo završi. Trebalo bi do kraja ove sedmice da imamo i te, uslovno rečeno, protokole i dio oko dugovanja kako na koji način da se riješe, odnosno ko što preuzima, da bi se prišlo transformaciji vlasništva. U ovom momentu vlasništvo se vodi na privatna lica, kao što su klubovi u Crnoj Gori koji se nijesu preselili na grad. Postoji volja i želja da se priča završi. Ali se isto tako dio procedure mora poštovati, kako poslije ne bilo ovako ili onako je bilo. Kako stvari stoje, opština hoće da preuzme tu ulogu. Poznato je da se i na osnovu zakona transformacija mora napraviti. Primorac je intersantan klub, a on to i zaslužuje”, kazao je Samardžić.

Primorac je u dugovima. Problemi se godinama nagomilavaju. Igrači dolaze i odlaze…

“Nemam dilemu da će sredstva iz opštine biti sigurnija i transperentnija. Sa ove pozicije tvrdim i potpisujem, da su dugovanja velika, ali da nikad nije bilo primjese bilo kakvih drugih radnji. Ulaganja Denisa Mandića su evidentna, a svaki dinar je prešao preko računa. Nažalost, nijesi mu dali ruku kad je imao problem, a moglo se izaći iz ovoga. Sad je vrijeme, imamo problema, ali biće, valjda, dobro”.

Zanimalo nas je kakvo je raspoloženje kod prvog čovjeka kluba, da li će ostati dio Primorca:

“Bio je toliko godina u klubu, uložio je dosta, a pritom Denis je čovjek iz sporta. U tom dijelu razgovora, oko daljeg angažmana, nijesam bio prisutan, ali svakako da nam je potreban. U privatnim razgovorima postoji priča da ostane. Ali, u kojoj varijanti zaista ne znam”.

Kako pitanje o transformaciji kluba još nije završeno, a Samardžić očekuje brzo konkretnost, došlo je do zastoja u jačanju ekipe za obaveze na domaćoj i Regionalnoj sceni.

“Nastupaćemo uglavnom sa mlađim igračima, zbog čega nam predstoji grčevita borba da zadržimo status. Od iskusnijih sa nama su Gopčević i Vukasović, u razgovorima smo sa Kraljem. Zaključno, čini mi se do 16. septembra možemo da popunimo listu igrača sa kojima ćemo nastupati u Regionalnoj ligi. Biće nam zaista teško. Sigurno da bi prelazak kluba na opštinu, što je urgentno, riješio dosta toga, pa i ovo pitanje. Imali bismo veliku sigurnost u gradu uz sebe. Ako se pitanje ne riješi u narednih desetak dana, možda bi u polusezoni mogli da pokušamo nešto da dogradimo da bi se izborio ostanak”.

U svakom slučaju obje strane su voljne da riješe pitanje, Primorac stavi na zdrave noge i jednom za vazda bude gradski klub. Mada je, Primorac, uvijek to bio. Vjerujem da će problemi ostati iza nas, da će se obaveze podmiriti i Primorac zauzeti mjesto koje mu pripada.

U iščekivanju gorećeg pitanja, momci iz Primorca treniraju na Ljetnjem bazenu u Kotoru. Vrlo brzo preseliće se u Budvu, gdje će igrati mečeve Regionalne lige. Sa njima i mlađe selekcije koje su se prilično osule nakon problema sa bazenom u Kotoru.

“Treninzi su redovni, ali ne mogu da kažem da je sve u punom pogonu. Taj dio sa mladima nekako vučemo i guramo. Oni su baza, odakle smo vazda sve mogućnosti crpjeli. Imali su svoja takmičenja i uz svu ovu muku što smo prošli, pravili rezultate. Eto, dječaci 2004. godište učestvovaće na turniru u Zagrebu”, kazao je Samardžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor!
Gost
Kotor!

A kad ce drzava poslat inspekciju,kao sto je najavio ministar sporta Janovic,da vide gdje su pare od opstine koje su namjrnjene bile igracima i trenerima isle na vracanje Mandicevih privatnih dugova!! Ako se to ne uradi,smayrat cemo da ministar Janovic nije od rijeci i da je sve to predizborni trik!

1389
Gost
1389

Prvo trener Vico kome sin igra za srbiju treba da bude smijenjen.
A onda za njim Samardzic i kompletna uprava.

Vlado Jokic je napravio dil sa Mandicem i cijelo vlasnistvo kluba je pripalo Mandicu i njegovoj ekipi tj tri covjeka. Da bi, kako je vlado mislio, a zeznuo se, grad bio prinudjen da kupi primorac od mandica.

Igre i igrarije…

Kotor
Gost
Kotor

Opstina ne bi trebala ni cenat da da Primorcu poslije ovakvih malverzacija sto je Mandic napravio sa klubom! Da ima pravne drzave neki bi vec bili u zatvor,al ocogledno su poslovni dilovi jaci od pravde!

Send this to a friend