Vaterpolo

Još jedan mađarski rebus za finale

Zemlja vaterpola, Mađarska, kao da je suđena Jadranu kada igra u polufinalu nekog evropskog takmičenja. Prije skoro 15 godina tim sa Škvera je na čuvenom Margitsigetu u Budimpešti preko ruskog Šturma izborio finale Lige šampiona, a prije dvije sezone protiv Ferencvaroša se borio za finale Evrokupa. Sada će ponovo biti u polufinalu evropskog takmičenja (treći put u istoriji) i sada u Evrokupu, a ponovo će rival biti mađarski tim ovog puta OSC.

Prvi meč na programu je večeras od 18 sati (diretkno na RTCG 2) u Igalu, a revanš u Budimpešti tek krajem februara.

“Igrali smo sličan meč prije dvije godine, sada smo u nešto izmijenjenom sastavu i sigurno je pred nama veliki izazov”, smatra trener Novljana Vladimir Gojković. “Cijeli period od decembra spremamo se za vaj meč, igrači su fokusirani i sami između sebe znaju da misle o ovom meču”.

OSC je jedan od jačih timova Mađarske, a osim naših Draška Brguljana i Alekse Ukropine tu su, između ostalih, i Balaž Haraj, Balaž Erdelji, Kristijan Manherc, Branislav Mitrović i Nemanja Ubović.

“Čeka nas dobar protivnik koji ima dobru ekipu, koja je po imenima možda i bolja od naše i dolazi kao neki favorit, ali ne bih im baš dao tu ulogu na našem bazenu. Želimo pobjedu u ovom prvom meču i vjerujem da možemo do nje da dođemo”.

Prije dvije godine Jadran u polufinalu nije uspio da elimiše FTC.

“Motivisani smo da napravimo korak više u odnosu na polufinale od prije dvije godine u utakmici protiv Ferencvaroša. Vjerujemo, mislimo da možemo i želimo to finale”, bio je jasan kapiten crnogorskog prvaka Marko Petković.

U drugom polufinalu sastaće italijanska Ortiđa i Marsej, za koji nastupaju naši Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić.

Draško Brguljan: Nijanse će odlučivati

Već godinama jedan od simbola OSC-a je i kapiten Crne Gore Draško Brguljan.

“Nijanse će odlučivati”, jasan je Brguljan. “Jadran je kvalitetna ekipa, ima nekoliko naših reprezentativaca, Vlado (Gojković, prim. aut) to sve vodi kako treba… Kažem, detalji će odlučivati”.

Draško se nadao Jadranu, ali…

“Očekujem zanimljive mečeve protiv Jadrana, nije mi drago što smo ga dobili za rivala sada, jer sam se nadao da bi to moglo da bude eventualno finale”, jasan je Brguljan.

Send this to a friend