Vaterpolo

Kada je Svjetska liga baš važna

foto: wpolo.me

Još jedan vaterpolo spektakl u Podgorici. Nakon Srbije, koja je gostovala u martu, u naš glavni grad stigla je Italija. Vaterpolisti Crne Gore novu sezonu u Svjetskoj ligi otvaraju klasikom protiv “setebela” danas od 18 sati na bazenu Sportskog centra “Morača”.

“Biće teška utakmica, igraćemo protiv izuzetne ekipe koja je u kontinuitetu u vrhu posljednjih godina, a ovdje su došli praktično sa istom ekipom sa Evropskog prvenstva”, rekao je za Dnevne novine selektor Vladimir Gojković. “Što se nas tiče naravno da vjerujemo da možemo da pobijedimo, igramo kući i to nam je želja”.

Šansa Crne Gore će kao i uvijek biti čvrsta odbrana, a čega se treba paziti kada je u pitanju selekcija Alesandra Kampanje.

“Našu igru baziramo na odbrani, a Italija ima dosta dobrih šutera, znamo šta bismo mogli da očekujemo”, dodao je Gojković. “Nova je sezona, malo smo u izmijenjenom sastavu, ali poznajemo se dobro, tako da ne bi trebalo da bude nepoznanica. Cilj bi bio da našu igru dovedemo do nivoa koji je najbolji”.

Ajkule su prošle sezone osvojile Svjetsku ligu, a ukoliko bi uspjele da odbrane trofej to bi značio i već sada direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

“Ove sezone je Svjetska liga izuzetno važna, prići ćemo maksimalno, kao i prošle godine kad nije bilo toliko bitno”, nema dilemu Gojković.

Svjetska liga imaće i drugu korisnu stranu za našeg selektora…

“Imamo kombinaciju iskusnih i mladih igrača i imamo plan da njih petšest starijih ukoliko ne budu umorni iznesu ovo takmičenje. S druge strane mladim igračima ovakve utakmice su bogastvo kao što smo rasli prošle zime, mislim da imamo još prostora za napredak”, potencirao je Gojković.

U grupi sa Crnom Gorom i Italijom je još i Francuska dvije prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje.

“Ciljamo da dobijemo Italiju, a onda ćemo vidjeti kako će razvijati situacija. Naravno, nećemo i ne smijemo da potcijenimo Francuze”, jasan je Gojković.

Đuro Radović sinoć zbog povrede nije trenirao…

“Neće moći da igra, čekaće ga dvije sedmice pauze najmanje. Probali smo u Beogradu da odigra, ali nije to bilo to, plus je dobio udarac baš u taj zglob koji je iskrenuo”, zaključio je Gojković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trener
Gost
Trener

Stanje u crnogorskom vaterpolu je doslo do samog dna kako u klupskom tako na reprezentativnom nivou ….Crna gora nema predstavnika u ligi sampiona …zasto …utakmica sa splitskim jadranom namjestena razlog Jadran nema para i ima trenera koji je i selektor i trener kluba ..konflikt interesa pitanje …dokle ce budva i primorac to trpjeti….Drugo je bitno pitanje zasto igraci koji su… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Treneru ti nijesi ni T od trenera kad imaš takvi kometar.Lubomorni ste na igračku i trenersku legendu Vlada Gojkovića.

Send this to a friend