Vaterpolo

Ključ pobjede u Zagrebu je dobra odbrana na centrima Mladosti

Prvog dana oktobra momci sa Škvera na Savi su stigli do možda i najveće pobjede ove sezone, u direktnom duelu za nastavak života u kvalifikacijama za Ligu šampiona srušili su Mladost usred Zagreba. Sada se ponovo vraćaju u prijestonicu Hrvatske, ulog je dosta manji, ali ekipa Vladimira Gojkovića želi isti ishod.

Večeras u 7. kolu Regionalne A1 vaterpolo lige Jadran Carine gostuje kod Mladosti, meč na bazenu na Savi počinje u 20.15h.

“Tačno je da smo igrali na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona i da smo slavili u Zagrebu, ali to sada ne mora ništa da znači. Očekujemo potpuno drugačiji meč”, poručio je iz Zagreba golman Jadrana Slaven Kandić.

Skrivanja karata u ovom duelu teško da može biti…

“Mladost je jaka ekipa, ali je veoma dobro poznajemo. Mislim da je ključ da zaustavimo njihove centre, jer su tu najjači”, dodao je Kandić.

Koliko se Mladost podigla od pomenutog meča u oktobru najbolje govori podatak da su “žapci” poraženi samo jednom u regionalnom takmičenju i to od moćnog Juga.

“Nikada nije lako igrati u Zagrebu i toga smo svjesni. Trijumf bi nam dobro došao, pogotovo za samopouzdanje, jer slijede bitni mečevi. Mislim da imamo kvalitet da savladamo Mladost”, zaključio je Kandić.

Primorac i Budva u bazen će sjutra Kotorani u derbiju začelja gostuju kod Primorja, dok ekipa Vida Lompara dočekuje lidera Jug.

Tags
Send this to a friend