Vaterpolo

Kotorani rasterećeno na velikog favorita

foto: Kotor TV

Prvi turnir su odradili sa tri trijumfa, remijem i jednim porazom, a sada će u paklenoj konkurenciji juriti nove pobjede vaterpolisti Primorca danas počinju drugi turnir kvalifikacija za Evrokup.

Prvi protivnik Kotorana u Budimpešti će biti Ferencvaroš (19h). Mađarski predstavnik je aktuelni šampion drugog po jačini evropskog takmičenja, a i ove sezone napravljen je sastav koji bi vrlo lako mo gao da se domogne šampionskog pehara.

Slobodan Nikić, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Deneš Varga, Marton Vamoš i ostali su takođe i prvi favorit za osvajanje ovog turnira.

Ekipa iz Kotora nije imala sreće na žrijebu, ali daleko od toga da će se Marko Gopčević i drugovi predati.

“Ferencvaroš je apsolutni favorit na turniru, a tu je i odlična ekipa Jadrana iz Splita”, rekao je Gopčević u najavi turnira.

Sistem takmičenja je takav da će prve dvije ekipe sa turnira proći u četvrtfinale. Drugi meč Primorac igra u subotu protiv Matara koga su savladali na prvom turniru, a u nedjelje zatvaraju takmičenje protiv Splićana. Glavni cilj nekadašnjeg šampiona Evrope u Budimpešti će biti da se što bolje pripremi za izazove u Regionalnoj ligi.

“Naš cilj je da kroz ovaj turnir podignemo kvalitet igre, jer već sljedećeg vikenda gostujemo Mornaru u regionalnom takmičenja. Taj meč će biti izuzetno važan u borbi za opstanak”, ističe Gopčević.

Pred polazak u Mađarsku Primorac je ostao bez jednog od ključnih igrača Damir Crepulja nije otputovao sa ekipom zbog bolesti i to će biti veliki hendikep.

“I ove sezone moramo ponovo da uigramo ekipu jer smo imali dosta promjena u sastavu uslijed finansijskih problema. Bićemo oslabljeni zbog odsustva Crepulje, ali ćemo dati naš maksimum i pokušati da napredujemo iz meča u meč”, poentirao je Marko Gopčević.

Send this to a friend