Vaterpolo Sezona pod znakom pitanja

LEN kao spas za naše klubove

Budućnost Regionalne vaterolo lige i dalje je zbog krize iazazvane pandemijom virusa “Kovid-19” u magli, ali ono što je i u ovom trenutku jasno jeste da i ako se tokom sezone 2020/21. bude igrala biće to u mnogo kraćem sistemu nego do sada.

Hrvatska i Srbija, bez obzira na slabiji kvalitet (posebno u Srbiji), preživjeće i bez Regionalne lige, jer imaju dovoljno klubova da organizuju nacionalna prvenstva, dok će se u najtežoj siticaiju naći Crna Gora. Logično sa četiri kluba plus Budućnost, koja će prvi put imati ekipu za seniorska takmičenja, nemoguće je organizovati ozbiljnu ligu. Samim tim i dovesti kvalitetne igrače.

I dok će Jadran Carine koliko-toliko biti miran kao učesnik Lige šampiona, ka LEN-u se sada okreću i preostali crnogorski timovi. Tačnije skoro svi.

Dva kotorska kluba Primorac i Kataro već su se prijavila za učešće u novoj sezoni evropskog slabijeg takmičenja Evrokupa, dok se odluka Budve i dalje čeka. Ukoliko i u klubu sa bazena “Dragan Trifunović” žele evropska takmičenja i više utakmice u narednoj sezoni prijavu će morati da pošalju do kraja avgusta.

Trenutno je praktično sigurno da će Primorac biti učesnik Evrokupa, a da velike šanse za pozv LEN-a ima i mlađi klub iz drevnog grada, pa treba očekivati i da će Budva krenuti putem dva kotorska kluba.

Primorac je tokom ovog ljeta dobio novu Upravu na čelu sa legendama ovog kluba Mlađanom Janovićem i Antonijom Petrovićem, za trenera je postavljena još jedna legenda Sandro Sukno, pa treba očekivati da bi šampion Evrope iz 2009. u Evrokupu mogao da ima respektabilan tim.

S druge strane, evropske utakmice bile bi i odlična škola za mlade igrače koje forsira Kataro, vrlo vjerovatno i Budva.

U svakom slučaju problemi sa Regionanom ligom samo su još jednom pokazali koliko Crnoj Gori trebaju i novi vaterpolo centri.

Budućnost prvi put u seniorskim takmičenjima

Crnoj Gori trebaju novi vaterpolo centri, a veliki korak ka tome napravio je naš najmlađi klub Budućnost iz Podgorice. Nakon što se dvije godine takmičio u mlađim kategorijama klub iz gavnog grada prvi put je prijavio ekipu i za seniorska takmičenja u Crnoj Gori za sezonu 2020/21. Budućnost će kroz istorijsku sezonu voditi trenerski tandem Damjan Danilović – Aco Aleksić, a treba očekivati da će kapicu ovog kluba nositi mlađi igrači.

Send this to a friend