Vaterpolo

Mladi igrači moraju da ostave srce u bazenu

Miloš Šćepanović, jedan od najiskusnijih članova naše vaterpolo reprezentacije, kazao je da od doprinosa mladih igrača zavisi plasman Crne Gore na Svjetskom šampionatu u Budimpešti.

Smotra najboljih selekcija na planeti počinje u ponedjeljak, a “ajkule” na startu takmičenja igraju protiv Kanade (10:50h).

”Mi stariji jesmo tu da pružimo podršku, da ravnomjerno rasporedimo teret, da tu neku odgovornost prebacimo na nas koji smo sa reprezentacijom deset godina. Da što manji pritisak bude na mlađe igrače. Naravno, trudićemo se da ih podstaknemo da pruže maksimum, da svoje zadatke izvrše na najbolji mogući način. A ako stvari postavimo na način da šta god mlađi urade da je dobro, onda nemamo šta da tražimo na ovom šampionatu. Oni možda jesu ranije, nego što je realno, dobili šansu, ali moraju da daju doprinos, da ostave srce u bazenu, da imaju veliki učinak da bismo svi zajedno napravili korak više od očekivanog”, kazao je nakon treninga kapiten Miloš Šćepanović.

foto: wpolo.me

Crna Gora je favorit grupe A u kojoj se, pored Kanade, nalaze i selekcije Brazila i Kazahtsana.

”Moramo da respektujemo svaku ekipu. I kada smo bili u jačim sastavima znali smo da se opustimo, pa smo imali problema sa ovakvim ekipama kao što su u našoj grupi. Pozivamo sve vrijeme na neku opreznost, da se maksimalno mobilišemo, da se maksimalno spremimo, da na pravi način odgovorimo zadacima koji su pred nama. Uz veliku želju i agresivnost mislim da nećemo imati problema, a i kvalitet je na našoj strani”, zaključio je Šćepanović.

Send this to a friend