Vaterpolo

Mladim “ajkulama” mnogo znači svaka utakmica

foto: wpolo.me

Pripreme za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti su počele još 4. maja kada su pod budnim okom Vladimira Gojkovića radili igrači iz domaćih klubova, a nakon toga su se priključili i iskusniji igrači.

Naporni treninzi, nekoliko sparing mečeva, a sada i odlične provjere pred šampionat u Mađarskoj. Vaterpolisti Crne Gore će od danas do nedjelje učestvovati na pripremnom turniru Grčkoj, a na otvaranju će igrati sa Španijom (09.45h).

“Rezultatski gledano, turnir nije mnogo bitan, posebno zato što nam se još nijesu priključili Darko Brguljan i Aleksandar Radović. Za njih se može reći da su među liderima ove generacije. Ipak, imamo obavezu da damo sve što imamo i da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe koje čine krem svjetskog vaterpola. Mladom timu kakav je naš znači svaka utakmica za uigravanje i sticanje iskustva. Treba da pokažemo svima da smo spremni za borbu kakva nas očekuje na Svjetskom prvenstvu”, jasna je poruka centra naše selekcije Saše Mišića.

Podsjetimo, Crna Gora je u Budimpešti u grupi sa Kanadom, Brazilom i Kazahstanom…

“Ovaj tim ima perspektivu, u to sam siguran. To se vidi po ponašanju igrača, svakom odrađenom treningu. Već nekoliko dana sparingujemo sa Grcima, radi se veoma jako i ruke su pomalo teške. Turnir kao turnir ne donosi mnogo, ali može da nam pokaže šta je dobro i da uvidimo greške ako postoje. Ima vremena da se one isprave”, poentirao je Saša Mišić.

Send this to a friend