Vaterpolo

Na ovaj dan Primorac je prije osam godina imao Evropu pod nogama

Prije tačno osam godina vaterpolisti Primorca pobijedili su u finalu Evrolige u Rijeci Pro Reko 8:7 i stigli do istorijske titule šampiona Starog kontinenta.

Pogodak odluke za tim iz drevnog grada postigao je Mađar Adam Štajnmec u drugom produžetka meča sa velikim favoritom iz Italije.

Mogao je Primorac i u regularnom toku da dođe do pobjede, ali je Pro Reko uspio da se vrati u meč iako je gubio 6:3, ponajviše zahvaljujući Predragu Jokiću i Vanji Udovičiću.

Ipak, nošeni snažnom podrškom popularnih Beštija, Kotorani su stigli do pobjede koja će za sva vremena zlatnim slovima ostati upisana u istoriju Primorca i crnogorskog vaterpola.

“Pokazali smo da smo prava ekipa. Dominirali smo protiv jedne ekipe kao što je Pro Reko. Prvi put smo bili u prilici da se borimo za trofej prvaka Evrope, znali smo šta nas čeka, ali smo imali ogromnu želju “, rekao je tadašnji trener Primorca Ranko Perović poslije pobjede nad Rekom.

Titulu za Primorac su osvojili Radić, Draško Brguljan, Crepulja, Petrović, Darko Brguljan, Zatovič, Kiš, Pasković, Pavlović, Milošević, Štajnmec, Drašković i Milić.

Send this to a friend