Vaterpolo Trening najljepši dio dana

Najmlađi članovi Primorca počeli sa radom

Treneri mlađih kategorija Primorca, u dogovoru sa sportskim direktom Draganom Samardžićem, okupili su najmlađe članove škole vaterpola i krenuli sa radom od poneđeljka.

“Odlučili smo da počnemo sa radom nakon što su mjere popustile. Đeca su dva mjeseca bila van svakog treninga i jedva su čekala da krenu u zajednički rad, kao i mi. Uspjeli smo da ih okupimo kako bi, prije svega, osjetila ponovo zajednički duh tima i rada. Uglavnom radimo ,,suve treninge, još nijesmo u mogućnosti da idemo u Budvu i koristimo bazen. To je za sada neizvodljivo, ali eto, organizovali smo se u Kotoru, čekamo vrijeme da se promijeni i more zagrije, kako bi uskočili u vodu. Ali bitno je da smo krenuli”, kazao je Marko Gopčević, igrač Primorca i jedan od trenera mlađih kategorija.

Vedar duh ne napušta đecu i trenere.

“Cilj je da vratimo đecu na bazen, a nadam se da ćemo u septembru u našem bazenu nastaviti sa radom”.

Đeca u Kotoru vole vaterpolo, tradicija je jaka, a Marko je zadovoljan što je interesovanje ogromno za nastavak rada.

“Đeca su se odazvala u velikom broju, našli smo način da podijelimo sve generacije. Imamo naš, otvoreni bazen i veliku površina oko bazena. Možemo da se rasporedimo i da poštujemo sve potrebne mjere. Podijelili smo rad po grupama i zasada smo se dobro organizovali”.

Marko je sa kolegama obazriv u radu.

“Uglavnom radimo vježbe za jačanje mišića”.

More je još uvijek hladno, ali Marko vjeruje da će za sedam do deset dana krenuti sa radom u vodi.

“Prilagođavamo se situaciji. Vidimo da se mnogi ljudi kupaju, ali sa đecom ne smijemo da rizikujemo. Moraćemo još malo da se strpimo. Iako njima voda nije hladna i mogu sve, moramo biti oprezni i ne smijemo da se opuštamo. Lako ćemo ih oporaviti kada krenemo sa radom u bazenu”.

Kad god treba treneri su tu da uskoče u termine, prilagođavaju se đeci.

“Od jutra krećemo, bukvalno smo cijeli dan pored bazena. Srećom, počeo je i gradski prevoz, pa đeca koja žive dalje od ljetnjeg bazena mogu nesmetano da dođu na trening”.

U Primorcu za rad sa mlađim kategorijama zaduženi su Blaženko Radnjić, Uglješa Brguljan, Vojo Peković i Marko Gopčević. Treneri rade sa 60 dječaka (generacija od 2003. do 2009. godišta).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Dje u novom starom bazenu

Send this to a friend