Vaterpolo Velika čast i odgovornost

Nastavljamo sa kursom Jadrana

Jadran je tokom ere Vladimira Gojkovića postao najdominantniji klub u Crnoj Gori, jedan od boljih u regionu i uvijek opasan u Evropi.

Sve to dobro zna i mladi stručnjak Petar Radanović, ali kod njega ne postoji strah već samo želja da nastavi putem kojim je krenuo njegov poznati sugrađanin.

“Definitivno je velika čast biti trener Jadrana, posebno u ovoj situaciji kada je najbolji u zemlji”, počeo je razgovor za Dnevne novine Radanović. “Naravno, sigurno je i velika odgovornost, ali pokušaćemo da nastavimo sa ovim kursom razvoj mlađih igrača i pružanje šanse njima da napreduju. Jednostavno da iz naših resursa crpimo mlade igrače i da pretvaramo u dobre sportiste i ljude”.

Mladi stručnjak dobro zna kakve ga obaveze očekuju u njegovoj prvoj sezoni na klupi Jadrana.

“Nema sumnje da će ova godina biti dosta teška, osim Marina Čagalja, nismo previše ulagali u pojačanja oslanjamo se na naše snage. S druge strane, mnogi timovi su se pojačali kada je u pitanju region Jadran iz Splita, a tu su i uvijek jaki Jug i Mladost”, istakao je Radanović.

A kada su u pitanju domaća takmičenja? Budva se pojačala…

“Mislim da će ove sezone naša takmičenja biti pravi izazov i da nas čekaju prave utakmice. Kako se kaže biće to ‘utakmice na nož’. Budva je dovela par respektabilnih imena, a samim tim najavila da želi nešto više i kod nas i u regionu. Iskreno meni je drago što se to dešava, jedva čekam da se i Primorac stabilizuje i krene u ozbiljnu priču”, sportski razmišlja novi trener crnogorskog prvaka.

Radanović je nastavio u sličnom tonu…

“Crnogorskog vaterpola nema bez minimum ta tri kluba, dok Kataro ima svoju ulogu u radu sa mlađim. Bez svih njih naš vaterpolo će biti u problemu. Već osjećamo posljedice nedostakta kotorskog bazena, a tek ćemo, plašim se, da osjetimo. Nadam se da ćemo biti spremni da izađemo iz tog problema”.

Poseban izazov za Jadran i njegovog novog trebera biće Liga šampiona u koju se Novljani vraćaju nakon godinu pauze.

“Mi smo napravili trogodišnji projekat, zbog toga smo i prihvatili vajld kard Lige šampiona. Ove sezone ni igrači ni ja nemamo veliki pritisak kada je rezultat u pitanju, jer će ovo biti ‘pripremna’ godina u kojoj ćemo pokušati da igramo sa svim tim nikad jačim timovima, da naše igrače podignemo za još nekih 20-30 odsto”, objasnio je Radanović.

A nakon toga?

“A onda ćemo u sljedeće dvije sezone pokušati da napravimo ozbiljan rezultat”, zaključio je mladi stručnjak iz Herceg Novog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Nemaju veliki pritisak na rezultat??? Sto to znaci? Da cete trosit pare na takmicenja gdje vas bas boli d… kako cete proc??? A ne spomenu kuma Gojkovica,jel on trener il strucni konsultant? Cekamo savez da vidimo hoce li dat ovome strucnjaku otkaz jer on obraza nema!

Send this to a friend