Vaterpolo

Nemaju bazen, ali blistaju i na ino sceni

Već dvije i po godine, četiri puta sedmično primorani su da, zbog činjenice da Kotor kao grad nekadašneg prvaka Evrope nema svoj bazen, odlaze u Budvu na treninge, ali ih to ne ometa da prave dobre rezultate, čak i na međunarodnoj sceni.

Klinci Primorca (igrači rođeni 2006. i mlađi), inače prvaci Crne Gore u sezoni koju smo ostavili za sobom, osvojili su peto mjesto u konkurenciji 51 evropske ekipe na turniru “Habawaba plus” koji je tokom prethodne sedmice održan u italijnskom gradu Linjano Sabiadoro.

Izabranici trenerskog tandema Blaženko Radnjić – Marko Gopčević u grupnoj fazi su bili bolji od Empolija (16:9), Solnoka (12:11), Mantove (l4:3), Plebiscita (17:5), Neptunasa (11:3) i Kapošvbara (9:8).

“Nakon osvojenog prvog mjesta u grupi, naša djeca su u nokaut fazi savladala mađarski Kesi iz Kapošvara 15:12, da bi uslijedio poraz od OSC Budimpešte (15:13). Ostaje žal, jer smo u tom meču promašili dva peterca”, saopšteno nam je iz kotorskog kluba.

U borbi za plasman od petog do osmog mjesta Primorac je ponovo potopio vršnjake iz Kapošvara (13:11), a onda i italijansku ekipu Onda blu (16:11).

Kotorane predvođene trenerima Blaženkom Radnjićem i Markom Gopčevićem u gradiću na obali Jadrana, u blizi Udina, predstavljali su Nikola Ćetković, Đorđe Pejović, Ivan Roman Rajhel,

Bruno Perov, Tim Perov, Danilo Kašćelan, Miloš Milinić, Srđan Janović, Andrija Roganović, Danilo Roganović, Draško Samardžić, Ivan Milošević, Vanja Gopčević, Andrej Mikielj, Stefan Dragović, Nikola Vujošević i Pavle Bjeladinović.

Turnir u Linjanu osvojili su dječaci napuljskog Akvaviona, srebro je pripalo ekipi Trsta, a bronza timu PSN ZRT Iz Mađarske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primorci
Gost
Primorci

Bravo dječaci!
Sinut će nekad i upravi (ako je ima) da se i vama pozabavi,pa vam možda i kupe i gaćice!

Send this to a friend