Vaterpolo Jokić priča

Njemci opustošili prodavnice, kafići još rade

Upravo sam došao kući. Bio sam u prodavnicu. Nema brašna, nema ulja, nema toaletnog papira. Ajde, mogu da razumijem i opravdam strah od gladi, ljudi žele da se obezbijede na vrijeme, ali ne mogu da shvatim ovo drugo – ispričao nam je Predrag Jokić, bivši reprezentativac i kapiten ,,ajkula“ koji je ostao u Hanoveru, gdje nema registrovanog slučaja korona virusa.

U Hanoveru, gradu na sjeveru Njemačke, ugostiteljski objekti su otvoreni! Vrtići, škole, fakulteti su zatvoreni. Od juče i butici. Sportski objekti su pod ključem. Sve aktivnosti u Vaterpolo klubu Hanover do daljeg su odložene.

“U Hanoveru je mirnija situacija, ali se očekuje virus. Jug je kritičan, dolje Minhen, Berlin… Kao za baksuz, svaki dan je lijep, ima dosta sunca, a do prije neki dan, da kažem dok je situacija bila još pod kontrolom, bilo je hladno i kišovito.”

Kod kuće je najsigurnije, pridržava se Predrag propisa, ali još uvijek ima komociju da šeta po prirodi.

“Blizu kuće je park, a sve manje je ljudi, tako da mogu da izađem. Ali uglavnom sam kod kuće. Jednostavno, sve je stalo, sporta nema, što će biti ne znam, ali vidim da je u svijetu situacija alarmantna. Ovdje još ponešto radi. Kafići, restorani, kafane su otvoreni. Hoće li im ko reći da zatvore, ne znam, ali je danas stigao nalog da se butici zatvore. Ali što se tiče ovih objekata, nikakvu zabranu nijesam vidio.”

Kako vrijeme ,,ubija“ naš as?

“Učim njemački, čitam, gledam TV… Bukvalno, posljednja dva dana, osim do prodavnice, nijesam mrdao iz kuće.”

U Hanoveru je i nekoliko igrača iz Crne Gore.

“Matija (Brguljan) živi blizu i sa njim sam se jednom vidio. Darko (Brguljan) je otputovao u Crnu Goru, a Saša (Radović) je tu, ali živi podalje od mene. Sem telefonske komunikacije nikoga nijesam gledao. Situacija nije prijatna. Slušaš, čitaš, gledaš i nije nam svejedno. U početku je bilo kao neće kod nas, nije strašno, ali kako vrijeme odmiče, panika je sve veća. Koliko će sve ovo da trajati ne znam, ali se plašim da će potrajati.”

Klub je stopirao sve aktivnosti.

“Instrukcije su da pauziramo do 27. marta. Ima naznaka da će se samo finale igrati, i to jedna utakmica. Ali to je samo ideja, ne znam čija je, samo sam načuo.”

Prvi put je Jokić suočen sa ovolikom pauzom od sporta.

“Viša sila, svi smo na istom. Nikome nije do sporta. Nadam se da ćemo brzo nastaviti sa normalnim životom. I, prije svega, da živimo.”

Send this to a friend