Vaterpolo

Novi izazov za Novljane

Možda u najmanje zgodno vrijeme vaterpoliste Jadrana čeka završni turnir Regionalne lige, ali, kao mnogo puta do sada, mladi tim vidi šansu u ogromnom izazovu u Zagrebu. Večeras od 18.30 časova Novljani će za finale Regionalnog takmičenja igrati protiv Juga, aktuelnog šampiona.

U regularnom dijelu Jadran je bio ispred ekipe koja ove sezone drži dobar ritam u Ligi šampona, jedini poraz doživjeli su u prošlom kolu od Solnoka.

“Čeka nas izuzetan protivnik, veliki meč protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi”, kazao je trener Vladimir Gojković.

Jug je jedina ekipa koju crnogorski predstavnik na završnom turniru nije pobijedio u sezoni. Motiv više da pobjedom naprave veliki korak i približe se trofeju.

“Želja nam je da utakmicu držimo što više u egalu, moramo biti na nivou i pružiti maksimum. Ako ostanemo u egalu tri četvrtine mogli bi do iznenađenja. Jug raspolaže sa vanserijskim igračima, ljevacima i centrom ekstra klase, možda je slabija tačka na golu, što je šansa za Novljane. Naravno, probaće i da ubrzaju igru, prepoznatljivim ritmom se približe i iznenade favorita. Jug je favorit, ali probaćemo da ih iznenadimo”, poručio je trener naše ekipe.

Jadran nije kompletan, nedostajaće Vlado Popadić, Jug stiže u najjačem sastavu.

Novljani će prvu utakmicu od finala Evrokupa i poraza od Marseja odigrati sa renomiranim rivalom. Drugi polufinalni par je domaćin Mladost i splitski Jadran. Jug brani trofej. Regularni dio takmičenja Duborvčani su završili na poziciji tri, Mladost je prvoplasirana, Novljani odmah iza njih, a Splićani su sa četvrtog mjesta izborili plasman na fajnal-for RL.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Ajde Novljani, potopite ih👍👍

Send this to a friend