Vaterpolo

Novljani žele prvo mjesto u Strazburu

foto: LEN

Baš kao i prošle sezone, evropske avanture vaterpolisti Jadran Carina počinju u jednom od glavnih gradova ujedinjenog Starog kontinenta, francuskom Strazburu. Tada je napravljen prvi korak ka kasnijem učešću u Ligi šampiona, a nešto slično tim sa Škvera pokušaće da uradi i ove godine.

Vladimir Gojković sada će imati nešto drugačiji tim, ali za početak cilj ostaje isti izboriti drugu rundu kvalifikacija.

“Naravno, a uz to i da probamo da budemo prvi u grupi što bi nam možda donijelo neki lakši žrijeb za drugi krug koji će biti izuzetno težak”, istakao je Gojković za Radio Jadran.

Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir na sjeveru Francuske trebalo bi da se desi čudo, pa da šampion Crne Gore ne prođe u narednu rundu. Rivali Jadrana u grupi biće domaćin Strazbur, španska Terasa, kao i dva autsajdera holandski Alfen i Valeta sa Malte, sa kojom naš tim večeras otvara takmičenje. Dalje neće proći samo posljednjeplasirani tim u grupi.

“Očekujemo da prođemo dalje, što ne bi trebalo da bude problem s obzirom na to da je Valeta autsajder u grupi”, jasan je Gojković. “Imamo dvije jake ekipe u grupi Strazbur i Terasu, a tu je i AZC Alfen sa kojim smo prošle godine igrali u Ligi šampiona, ali mislim da su sada slabiji nego tada, tako da smo mi favoriti i u tom meču”.

Jadran su na kraju prošle sezone napustili Aleksa Ukropina, Danil Merkulov, Bojan Banićević i Dimitrije Kriještorac, dok su nova imena na Škveru Dimitrije Obradović (povratnik) i Bjelorus Konstantin Averka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zhoze
Gost
Zhoze

“Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir na sjeveru Francuske”
Zar je problem kada vec ne znate Geografiju da pogledate na Google u kom dijelu zemlje se nalazi Strazbur, na Sjeveru sigurno nije. 😉

Send this to a friend