Vaterpolo

Novljanima trofej na jakom turniru u Makarskoj

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine, rođeni 2005 godine i mlađi, dominatno su ovojili međunarodni turnir „Mladi Galeb“ koji je po 18. put organizovan u Makarskoj.

Turnir je okupio 12 odličnih ekipa i to šest iz Hrvatske: Primorje EB iz Rijeke (šampiod države u ovom godištu), Medveščak Zagreb, Jug Croatia osiguranjee Dubrovnik, KPK Korčula, Galeb Makarska. Pored hrvatskih ekipa na turniru su učestvovali, najbolja ekipa Srbije – Partizan RF, najbolja ekipa Španije CN Barceloneta, najbolji tim Grčke NC Vougliarmeni, kao i najkvalitetniji sastav Slovenije Triglav Kranj te Primorac Kotor i Jadran Carine iz Crne Gore.

Već u grupnoj fazi takmičenja Jadranaši su najavili odličan rezultat ubjedljivo pobijedivši Triglav iz Kranja sa 13:3, i CN Barcelonetu 11:7.

U četvrtfinalu su Novljani bili bolji od komšija iz Primorca 13:4, u polufinalu su nadigrali Partitan RF istim rezultatom 13:4, a u finalnoj utakmici šampiona Hrvatske Primorje EB iz Rijeke sa 11:3.

Čuvar mreže Jadrana Carine Dejan Miljanović proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Drugo mjesto na turniru pripalo je ekipi Primorja EB iz Rijeke, treće mjestu Jugu CO Duborvnik, a četvrto Partizanu RF.

Primorac iz Kotora je zauzeo osmo mjesto.

Turnir „Mladi Galeb“ svake godine početkom oktobra tradicionalno okuplja najbolje ekipe te predstavlja jedan od najačih turnira u ovom uzrastu.
Jadran Carine je osvojio ovaj turnir i prije dvije godine sa generacijom 2003. godišta.

Za Jadran Carine na turniru nastupili su: Rade Đukić ,Dejan Miljanović , Stefan Vico, Stefan Radović, Petar Milojević, Krsto Simović, Dušan Vuković, Danilo Stupar, Dimitrije Bukejlović, Šćepan Kontić, Andrija Šekularac , Sava Huter,Slobodan Vučurović, Meldin Hadžić, Radivoje Bulatović i Strahinja Gojković, dok su ih sa klupe predvodili treneri Filip Andrić i Petar Radanović.

Send this to a friend