Vaterpolo

Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost

Nema razvijenog podgoričkog sporta, bez razvijene bazične sportske infrastrukture,  a upravo ovakvim potezima doprinosimo poboljšanju uslova za bavljenje sportom, pogotovu u najmlađem uzrastu. Znam koliko su stanovnici svakog grada u kome sam imao prilike da igram, od Kotora i Herceg Novog, preko Napulja, do Beograda i Dubrovnika, bili uzbuđeni oko uspjeha svojih timova i koliko su bili ponosni što su dio jednog probranog elitnog društva. Smatram da i građani Podgorice, kao našeg glavnog grada, zaslužuju isto.Otvaranjem ovog kluba, djeca će dobiti priliku da se uz kvalitetan trening  bave sportom,  a njihovi roditelji imaće mir, znajući da su im djeca na sigurnom mjestu, u pravim rukama, rekao je danas ministar sporta Nikola Janović na svečanosti povodom osnivanja Plivačko i vaterpolo kluba Budućnost Podgorica.

Foto: PG Biro

“Ponosan sam na rezultate koje je Ministarstvo sporta postiglo proteklih godinu i po, zahvalan između ostalih  i gradskoj upravi Podgorice na izuzetnoj  saradnji”, zaključio je Janović.

Odbor direktora privrednog društva “Sportski objekti” donio je Odluku o osnivanju Plivačkoi vaterpolo kluba Budućnost  Podgorica, održana je i Osnivačka Skupština, na kojoj je donijet Statut, Plan i Program rada kluba u narednom periodu, te imenovan trener kluba sa licencom VPS CG. Za predsjednika Skupštine kluba imenovan je ugledni sportski radnik elektro inženjer Ratko Stijepović.

Foto: PG Biro

Gradski Plivački i Vaterpolo klub ’’Budućnost’’, u okviru kompleksa gradskih bazena raspolaže sa svim sadržajima koji omogućavaju održavanje treninga i takmičenja svih selekcija koje će raditi u Klubu.

“Takođe, Plivačkom i vaterpolo klubu Budućnost, “Sportski objekti” su, u cilju razvijanja plivačkog i vaterpolo sporta u Glavnom gradu, stavili na raspolaganje svu potrebnu opremu i rekvizite, za obavljanje trenažnog procesa i takmičenja, koji u potpunosti ispunjavaju međunarodne sportske standarde. U okviru SC “Morača” i Gradskih bazena, Plivački vaterpolo klub ’’Budućnost’’ će imati na raspolaganju i potrebni kancelarijski prostor” najavio je predsjednik Plivačko vaterpolo kluba Budućnost Podgorica, Vesko Lekić.

Foto: PG Biro

Po njegovim riječima, Gradski bazeni  tokom cijele godine imaju ulogu javnog kupališta, i predstavljaju atraktivno i omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana, posebno mladih, među kojima sigurno postoji potencijal da budu uspješni takmičari u plivanju i u vaterpolu. Sada su se stvorili svi predulosvi da se taj talenat pretoči u klub koji s ponosom nosi ime Budućnost.

“Crna Gora će od 27. maja do 1. juna 2019. godine biti domaćin 18-ih Igara malih zemalja Evrope multisportskog događaja, koji će okupiti takmičare iz evropskih zemalja. Sva plivačka takmičenja biće održana na olimpijskom bazenu u Podgorici, i to će biti još jedan podstrek za članove našeg Kluba, da uzmu aktivno učešće u pripremi i organizaciji jedne ovakve prestižne sportske manifestacije” najavio je Lekić.

Foto: PG Biro

On je dodao da je u kompleksu bazena do sada su održane značajne međunarodne sportske manifestacije, kao što su svjetska liga u vaterpolu i Međunarodno takmičenje “Montenegro open”.

Gradski bazeni su sportsko rekreativni kompleks u okviru SC “Morača”, izgradjeni 2009. godine. Kompleks se sastoji od otvorenog olimpijskog i zatvorenog vaterpolo bazena, na kome su radovi na natkrivanju završeni u martu ove godine. Bazeni su opremljeni u skladu sa savremenim standardima, tako da pružaju vrhunske uslove za trenažni proces i održavanje najvećeg nivoa takmičenja u plivanju i vaterpolu. Za izgradnju kompleksa bazena u okviru SC “Morača”, Glavni grad je uložio preko 7.000.000 eura. Navedene aktivnosti su potvrda da Rukovodstvo Glavnog grada i te kako ispunjava svoja data obećanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Reality Check
Gost
Reality Check

… a Primorac ugašen 🙂

Hali gali
Gost
Hali gali

I dalje se kriju imena priznatih vaterpolo strucnjaka koji ce raditi u klubu… dakle ovo je onda stvarno samo predizborna patka

Budimo realni
Gost
Budimo realni

На ову вијест задрхташе и Про Реко и Штурм и Партизан, а Јадран и Приморац се у мишју рупу сакрише. Нова ватерполо сила креће на Европу.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

A sto radi drps pred izbore….snasle ih ove demokrate i ura ne bi se cudio da tramvaj uvezu …

bestija
Gost
bestija

A sto je sa bazenom Primorca …Primorca koji je donio titulu Evropskog prvaka Crnoj Gori???????Unistili ste sve sto ste mogli u Kotoru i povukli sve za Podgoricu, sada ce i igraci Primorca da idu u Pgd da igraju za Buducnost …. koja prljava politika …

Kapetan
Gost
Kapetan

A Kotor ni nema bazen,vjerovatno cikotici imaju veci potencijal

freeMNE
Gost
freeMNE

Sretno bilo!

Donja Lastva
Gost
Donja Lastva

Haha,PG i vaterpolo,trebali ste boćanje i na prslo Cetinje,da igraju balota ,a ne samo da prodaju lične karte…stare špijunčine su to

Skaljari
Gost
Skaljari

Ajde ti idi u Porto setaj od kad ste dobili porto mislite da ste centar svijeta. Treba da se prave vaterpolo klubovi hvala Bogu samo se nadam da Drzava nece zapustiti jedinog Evropskog prvaka tj Primorac i Kotorski bazen.

Donja Lastva
Gost
Donja Lastva

Jesi li Petrović ili Peeeeeetrović,svejedno si šljego sa Njeguša ,džaba si u HGI

Podgorica
Gost
Podgorica

Kad je doslo stani pani svi Grbljani partizani

Srecaradost
Gost
Srecaradost

Hahahaha e cus vaterpolo klub Buducnost 😅 Tacno ce sledece godine uzet titulu a trajace kolko i rukometni klub 😕 🏊 Salu na stranu, volio bih da uspije ali ne tako sto ce se sva sredstva uloziti u Buducnost a svi ostali klubovi zakinuti kao sto to obicno biva.

Komar
Gost
Komar

A nije li predsjednik čuveni Rajo , Migov brat . Kakvo izrugivanje zakonu .

HDZ Boka
Gost
HDZ Boka

Ko će irvase naučit plivat …

Pg
Gost
Pg

Prestani policu te vodom 😀

Živko Nikolić
Gost
Živko Nikolić

Oni su samo za špijuniranje i kradju kokošaka ,a ne za vaterpolo

Mijo stramputic
Gost
Mijo stramputic

Oce li sad ovako da idu na osnivanje svakog sportskog kluba?
U punom sastavu pa svi u Plužine,Bar,Cetinje da pricaju i postavljaju trenere?!
Makar na čestitku da odu s bocom svim novoosnovanim klubovima u CG,to je najbolje rješenje…

Hali gali
Gost
Hali gali

A ime trenera?

Jovan
Gost
Jovan

Poklanjamo vam trenera VK Jadran bez nadoknade.Sretan mu put bio.

Primorac
Gost
Primorac

I upravu primorca

Send this to a friend