Vaterpolo

Pakleno četvrtfinale čeka Ajkule, neka se ponovi 2013. godina

Barselona, jul 2013. Vaterpoliste Crne Gore nakon dva bolna poraza zaredom od Srbije (u finalu EP i za treće mjesto na OI) čekao je novi okršaj sa tom moćnom selekcijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Mnogi su već tada (valjda i pod utiskom pomenutih ranijih mečeva) prežalili ajkule, a naši momci odigrali jedan od najboljih mečeva, zgrabili polufinale, a delfini su morali neočekivano rano kući.

Barselona, jul 2018. Ajkule su ponovo u sličnoj situaciji. Nakon nekoliko lekcija u posljednje vrijeme od Hrvatske, aktuelni svjetski šampion čeka ih u četvrtfinalu u Evropskog prvenstva. Čini se da je pravo vrijeme za novu veliku priču vaterpolista Crne Gore.

“Četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Sve staje u taj jedan meč”, svjestan je naš selektor Vladimir Gojković.

Hrvatska je žestoko oslabljena neigranjem Sandra Sukna na ovom prvenstvu, ali to (za sada) kao da se ne primjećuje u igri izabranika Ivice Tucaka. Barakude izgledaju snažno kao i prošle godine kada su na Svjestskom prvenstvu išle do kraja.

“Dosta dobro su igrali na turniru, iako tokom ljeta nisu bili na nivou”, istakao je Gojković. “Znamo koje su im vrline, znamo im i mane i najvažnije mislim da možemo da igramo sa njima”.

Šta bi moglo da odluči veliki derbi u četvrtfinalu?

“Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu, što bi nam dosta olakšalo stvari. Odbrana mora da bude na visokom nivou, jer imaju dva najbolja centra na svijetu u ovom momentu (Luka Lončar i Josip Vrlić, prim, aut) i veliki broj isključenja zarađuju na njima, dok sa igračem više koriste dosta šansi. Imaju još dosta kvaliteta, ali to je jedan od zadataka gdje ih moramo zaustaviti” dodao je selektor Crne Gore.

Još jednom o manama svjetskog prvaka…

“Teško je pričati o njima, ali imamo mi igrače koji mogu da im se suprotstave, čak i da budu dominantni u duelima sa njima”, nema dilemu Gojković. “Međutim, njihovu organizaciju igre i saradnju sa centrima moramo da zaustavimo. Mislim da možemo da plivamo sa njima, dosto dobro smo to radili tokom cijelog ljeta i pokušaćemo sa visokom tempom da uđemo u utakmicu”.

Jedan od onih koji su blistali u Barseloni prije pet godina bio je Aleksandar Ivović, koji je na kraju podijelilo nagradu za najboljeg strijelca SP sa Sandrom Suknom.

“Iskreno, najdraže mi je da igram ovakve utakmice”, jasan je Ivović. “Lakše se pripremiti za ovakvog rivala nego na primjer za Rumuniju koju morate da pobijedite i zbog toga imate opterećenje. Sada znam da igram protiv najboljih igrača na svijetu i čeka nas borba gdje ćemo vidjeti koliko stvarno može ova ekipa”.

Našeg beka raduje igra iz osmine finala…

“Jako je teško dobiti Rumune sa deset golova razlike, to nisu uspjeli ni Srbija ni Rusija. Sve nas to raduje pred duel sa Hrvatskom”, istakao je Leka i još jednom poručio. “Biće jako teško. Dobro se poznajemo, prema mom mišljenju Hrvatska je jedna od dvije najbolje selekcije na šampionatu. Ne treba da bježimo od njihovih kvaliteta, ali takođe to ne treba da nas uplaši da pružimo maksimum”.

Još jednom povratak u 2013. jer upravo od tada i mečeva Svjetske lige Crna Gora ne zna za pobjedu protiv Hrvatske. Da li je vrijeme da se tradicija mijenja?

Koliko se u evropskom vaterpolu osam najjačih ekipa izdvajaju u odnosu na ostale pokazala su posljednja dva šampionata Starog kontinenta. Baš kao i prije dvije i po godine na EP u Beogradu i sada u Barseloni u četvrtfinale su se plasirali Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Španija, Grčka i Rusija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tijana
Gost
Tijana

Ajd, pa čekamo vas u polufinalu
🙂

asnusmnes
Gost
asnusmnes

nedo bog

xyz
Gost
xyz

Ovoliko napisati a ne reci kada je utakmica je genijalno

info
Gost
info

18:30

Tijana
Gost
Tijana

Zar nije u 20:30?

brko mali
Gost
brko mali

pomjerena za 6.30, organizatoru vise odgovaralo zbog tv prava

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bili su juce nedje napisali 20:30 u to sam siguran.

ajmoCG
Gost
ajmoCG

Sa srećom i samo hrabro…

Send this to a friend