Vaterpolo

Peh za ajkule, Ukropina zbog povrede neće igrati na Evropskom prvenstvu

Ukropina, foto: wpolo.me

Crna Gora će biti oslabljena na Evropskom prvenstvu u Barseloni jer zbog povrede ramena lijeve ruke za tim neće konkurisati Aleksa Ukropina.

Mladi vaterpolista će zbog tih problema morati na operaciju, koju će odraditi u Hanoveru.

„Znam da su povrede sastavni dio sporta, ali se osjećam baš loše. Ne mogu riječima da opišem koliko mi je žao što neću moći da pomognem saigračima iz državnog tima na Mediteranskim igrama, finalnom turniru Svjetske lige i ključnom takmičenju ovog ljeta Evropskom prvenstvu u Barseloni“, rekao je Ukropina za Sport Klub i nastavio:

„Vjerovao sam sve dok je postojao i promil nade. Međutim, poslije detaljnih preglada ustanovljeno je da je tetiva ramena pred pucanjem i da je jedini način da se to sanira operacija. Posle slijedi oporavak, terapije, a spreman ću biti sredinom septembra, početkom oktobra“.

Ukropina vjeruje da će nacionalni tim biti konkurentan za dobar rezultat na Evropskom prvenstvu.

„Imamo odličnu reprezentaciju. Povratak Ivovića i Janovića je velika stvar. Pored toga, generacija koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i osvojila peto mjesto je starija za godinu, a samim tim iskusnija i kvalitetnija. Najbolji primjer za rečeno su rezultati Jadrana. Malo nam je nedostajalo da stignemo do finalnog turnira Lige šampiona, ali ubio nas je poraz od Sabadelja. Žao mi je što neću moći da pomognem državnom timu, ali mislim i vjerujem da Crna Gora na Evropskom prvenstvo može da napravi korak više u odnosu na Svjetsko i da se i pored jake konkurencije umiješa u borbu za medalje“, zaključio je Aleksa Ukropina.

Send this to a friend