Vaterpolo

Petrović se nada da će Primorac opet biti evropski tim

antonio-petrovic-svaka-utakmica-je-prica-za-sebe.jpg

Kapiten Primorca Antonio Petrović smatra da su Kotorani opstankom u Regionalnoj A1 ligi ostvarili glavni cilj u ovoj sezoni.

Bivši reprezentativac Crne Gore predvodio je mladu ekipu i jedan je od najzaslužnijih za dobre rezultate.

“Sezona još nije završena, ali je već sada jasno da smo primarni cilj osvarili. Obezbijedili smo opstanak u elitnom društvu i obezbijedili mladim igračima iz Kotora da i naredne sezone igraju u elitnom društvu regionalnog takmičenja. Iskreno se nadam da neće morati da prolaze kroz ovo kroz šta smo mi prošli ove sezone”, rekao je Petrović za Sport Klub.

Čovjek koji je 2009. godine bio u timu Primorca koji je postao prvak Evrope nada se da će kotorski klub ponovo biti dio evropske elite.

“Opstanak nije bitan zbog opstanka. Važan je zbog mladih igrača, a sva mučenja koja smo preživjeli ove sezone neće imati efekta ako se ne završi bazen, ako se talentovanim klincima iz Kotora ne omoguće normalni uslovi za rad. Ako se završi bazen kao što je obećano, onda ova sezona može da bude prvi korak ka stvaranju evropskog Primorca što je i cilj i razlog zašto sam odlučio da pomognem ove sezone. Uz bazen, intenzivan rad sa mladim igračima , Primorac ponovo može da bude konkurentan evropskim klubovima”.

Iskusni bek nada se plasmanu u finale domaćeg prvenstva.

“Maksimalno motivisano i bez kalkulacija ćemo odigrati duele koji su ostali do kraja, a što se domaćeg šampionata tiče kao i i svi u klubu volio bih da se nađemo u finalu i da se borimo za titulu sa Jadranom” , zaključio je Petrović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend