Vaterpolo Nezadovoljni rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji

Polovina Stručnog savjeta traži neopozivu ostavku Vladimira Gojkovića

Mirko Vičević (foto: Skala radio)

Članovi Stručnog savjeta Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Mirko Vičević i Nenad Franeta, potvrdili su CdM-u da su Upravnom odboru i predsjedniku Saveza Nenadu Bajiću predložili da smijeni selektora naše seniorske reprezentacije Vladimira Gojkovića zbog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, dok Dragan Samardžić, Mario Brguljan i Miloš Mračević nisu imali stav, već su prepustili Upravnom odboru konačnu odluku.

“Ajkule” su nedavno na Mundijalu osvojile 10. mjesto, a tema jučerašnjeg Stručnog savjeta bio je izvještaj selektora Vladimira Gojkovića.

“Izvještaj Vladimira Gojkovića sjajno je napisan, ali mu nedostaje njegova neopoziva ostavka na kraju. To sam mu saopštio direktno u oči na jučerašnjem sastanku. Deseto mjesto na Svjetskom prvenstvu je katastrofalan rezultat. Svojevremeno je smijenjen Ranko Perović poslije osvajanja pete pozicije. Mislim i da smo previše čekali, jer je prošlo mjesec i 20 dana od Svjetskog prvenstva. Ovakve stvari rješavaju se odmah”, rekao je za CdM član Stručnog savjeta Mirko Vičević.

Ističe da je sada sve na Upravnom odboru i predsjedniku Dejanu Bajiću.

“Posao Stručnog savjeta je da savjetuje predsjednika. Nenad Franeta, Srećko Uskoković i ja smatramo da Gojković treba da bude smijenjen. Sada je naravno, kako to Statut kaže, sve na Bajiću i Upravnom odboru”, ističe Vičević i dodaje:

“Sve ovo radim samo zbog interesa crnogorskog vaterpola. Ne dobijam nikakvu naknadu za članstvo u Stručnom savjetu. Radim volonterski jer želim da prije svega pomognem našem vaterpolu, kako bi se plasirali na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Nisam ni sa kim u bilo kakvom dilu i uvijek govorim ono što mislim”, poručio je bivši reprezentativac Jugoslavije.

I Nenad Franeta iz Vaterpolo kluba Budva dijeli mišljenje kolege iz Stručnog savjeta.

“Želimo da pošaljemo poruku crnogorskoj javnosti da u našoj zemlji ima i klubova koji smatraju da selektor Gojković treba da bude smijenjen. Razlog je jasan, nezadovoljni smo rezultatom na Svjetskom prvenstvu. Stručni savjet je tijelo koje savjetuje predsjednika Bajića i Upravni odbor. Njihova odluka je posljednja, ali želimo da se čuje i naš glas”, rekao je za CdM Nenad Franeta.

76

avatar
1000
43
33
0
 
65
Vicevic UžiceVicevic UžiceKotorAnonimusPrešo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vicevic Užice
Gost
Vicevic Užice

VICEVIC= maglaaa

Vicevic Užice
Gost
Vicevic Užice

Vicevic = prodavač magle.

Anonimus
Gost
Anonimus

Sve je to ok, što pokreće priču o smjeni, samo da on to sebe ne kandiduje. E, to nije ok….

Kotor
Gost
Kotor

Ako je poludio pa da i prihvati to mjesto! Ostvaren je u svakom pogledu,osvojio sve sto se moze,nema problem da kaze sto misli pravo i direktno. Bravo Mirko,ima nas jos koji znamo koliko vrijedis,al ljubomora je cudo

Prešo
Gost
Prešo

Pa od selektora 1000 plus trener Jadrana 1000 plus penzija 1000 ,pa nije poludio da se pošene

Lopta
Gost
Lopta

Vicevic kakv god da je na ovome mu svaka cast njemu i franeti svaka cas a vidji ove samardzica brguljana mracevica kakve jajare o njima treba pricat a ne ove sto su se izjasnili blatit Ako cemo posteno i sportski uskokovic je i coek i sportista ima znanja samo ove od ljetos dje doveo a i patriota coek voli drzavu… Više »

Malaga
Gost
Malaga

Sto stručnjaci jednom za vazda ne kazete da od Malage nemamo lijevo krilo to je bio Veljo Uskoković,i da poslije njegovog odlaska nikada to nijesmo mogli nadomjestili,ako je iko zaslužio da bude selektor to je Uskoković,nego i on ima manu bio je najbolje krilo svijeta svih vremene reče Vlado Vujasinović i Ratko Rudic,ali izgleda mi bolje sve znamo.

Vaterpolo
Gost
Vaterpolo

Ne moze,nije kum sa Porobicem i Gojkovicem😂😂😂

biba struja
Gost
biba struja

vanja grbić legenda legendi…osvoji svjecku ligu, treći u evropi, četvrti na svijet napravi jedan kiks i ajde doviđenja…bilo nam je lijepo idemo dalje ,slično kao i njegov prethodnik koji je imao i bolje rezultate od vanje ali čojek reče pogriješio sam smjena

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Boze kakvi smo mi Crnogorci?!
Iz ovih komentara vrišti pristrasnost, lokalizam i sujeta.
Gest Vicevica je na mjestu: otvoreno, javno i u lice čak lično. Sto vi hoćete?
Da li je uspjeh 10 mjesto? Nije!
Hoćemo li da postoji princip da se uspjeh nagrađuje a neuspjeh kažnjava? Valjda hoćemo,
Vičeviću hvala ti sto si ovo pokrenuo.
Poz,.
Podgoričanin. (Da ne mislite da sam iz Kotora)

Spiljar 2
Gost
Spiljar 2

Garantuje li vicevic bolje rezultate ?

Kotor
Gost
Kotor

Nema tu garancije,imas priliku pokazes sto znas,ako ne znas,dolazi drugi

De Gustibus
Gost
De Gustibus

Realno Gojkovic je od reprezentacije napravio svoj privatni tim u kojem mogu igrati samo Novljani i igraci sa strane koji igraju za Jadran. SRAMNO !!!

amo
Gost
amo

Jadnoga li strucnog savjeta,sve moj do moga.

Ragnar
Gost
Ragnar

Kad bi mogli nekako imat dva selektora. jedan iz Novoga a jedan iz Kotora, tek tada bi sve leglo!

Škaljari
Gost
Škaljari

Mirko Vičević volontira???
E ovo je hit mjeseca!
A taj ni doma ne volontira!
Sebe preporucuje za selektora-volontera?

Bolek
Gost
Bolek

Ne znam i ne poznajem (ali mi ga poznaje dosta drugova iz Kotora) Vičevića ali čini mi se da sve radi u cilju ličnih interesa

Kotor
Gost
Kotor

Valjda za sport treba da znamo nekog po osvojenim medaljama i uspjesima?? Vidis li da je covjek rekao direktno i Gojkovicu u lice sve ovo sto misli a ne kao drugi,tapsu ga po ramenu a misle ovo isto! Prema tome,hoce li ga ili ne stavit za selektora,nije vazno al bar covjek ima svoj stav za razliku od mnogih,naravno,svaka cast i… Više »

Đuro
Gost
Đuro

Mi smo jedina zemlja na svijetu gdje se neuspjeh cijeni više od uspjeha : Perović 5. mjesto smijenit odma ; Gojković 10. mjesto produžit ugovor barem 4 godine . Što ti Vičeviću kao najuspiješniji tražiš ode nikome nije jasno

Send this to a friend